Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Filipović je ushićen; još nije ni objavljeno da je novi ministar, ali navodno već viri po ministarstvu gospodarstva

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika navodno se priprema preuzeti jedan od najvećih resora u Vladi

15.09.2020., Zagreb - HDZ-ov gradski zastupnik Davor Filipovic, profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. 
Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
FOTO: Tomislav Miletic/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković Vladu će ovog tjedna osvježiti s tri nova ministra, koje će Sabor izglasati u petak, potvrdio je jučer, ali nije htio govoriti o imenima. No, neke informacije već su iscurile pa se tako neslužbeno spominje da će HDZ-ov neuspješni kandidat za zagrebačkog gradonačelnika, Davor Filipović, preuzeti resor gospodarstva od Tomislava Ćorića.

Filipović, iako još nije potvrđeno da preuzima ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, navodno je već prošlog tjedna počeo obilaziti zgradu u kojoj se ministarstvo nalazi, piše Nacional. Tjednik navodi kako se Filipović pokušao u tajnosti sastati s Ćorićem nakon što je dva dana ranije prvo obišao kadrovsku i pravnu službu ministarstva.

Ćorićev resor jedan je od najvećih u Vladi, a Filipović se, tvrdi Nacional, sastancima pokušava pripremiti da ga preuzme usred ruske agresije i energetske krize. Tjednik ističe da dosad nije zabilježeno da netko o kome se govori kao budućem ministru obilazi Ministarstvo koje će navodno voditi, prije službene primopredaje.

Odlazi i Aladrović?

Uz Ćorića neslužbeno se spominje da bi Vladu mogao napustiti i Josip Aladrović, koji trenutno ima pravosudne probleme. Navodno bi, kao ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Aladrovića mogao zamijeniti Marin Piletić, gradonačelnik Novske.

O tome tko ostaje u Vladi, tko odlazi, a tko će doći na funkcije spekulira se cijeli travanj. Govorilo se tako i o odlasku Borisa Miloševića, Nataše Tramišak, Vilija Beroša i Marija Banožića.

Plenković je jučer kazao kako je “interesantno” što mediji ne znaju imena sva tri nova ministra koji dolaze.