Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Izašao video: Finska premijerka snimljena na još jednom tulumu, entuzijastično je plesala i repala

'Kritiziranje premijerke zbog ovoga usporedivo je s filmom Footloose, u kojem su se gradske vlasti protivile javnom plesanju', piše jedan novinar

FOTO: Screenshot Twitter/AFP

Društvenim mrežama se proširila snimka finske premijerke Sanne Marin kako se zabavlja s prijateljima u opuštenom izdanju. Video je navodno prvo podijeljen na Instagramu, a na njemu se vidi kako 36-godišnja Marin entuzijastično pleše i pjeva pjesme finskog repera Petrija Nygårda i pop pjevača Anttija Tuiska.

Na snimci su vidljive i čaše alkohola, a Marin je u društvu još nekih javnih osoba iz Finske, pišu finski mediji. Portal Iltalehti navodi da nije moguće utvrditi kada je video snimljen niti da je autentičan, jer ispada da je spojen od nekoliko različitih snimaka. Iz ureda Sanne Marin su za Ilta-Sanomat konstatirali da su svjesni da snimke kruže društvenim medijima, ali da ih za sada neće komentirati.

Finska premijerka, jedna od najmlađih državnica na svijetu, i ranije je bila kritizirana da previše vremena provodi “partijajući umjesto vladajući”. I zbog svojeg pristupa, koji se kosi s tradicionalnim ponašanjem političara, dospjela je u oči svjetske javnosti. Dok je neki unutar Finske i izvan nje kritiziraju, mnogi je, a pogotovo mladi, hvale zbog takvog pristupa.

‘Ovo je 100 posto dobra stvar’

Nakon objave snimke, mnogi izvan Finske podržali su Marin i njezino ležernije izdanje, poručivši kako bi htjeli da su njihovi čelnici “toliko cool”.

Novinar i autor Matt Potter je Fincima poručio da je “ovo 100 posto dobra stvar”, naglasivši “autentičnost i transparentnost” finske premijerke. Ustvrdio je da bi kritiziranje Marin bilo usporedivo s filmom Footloose Kevina Bacona, u kojem su se gradske vlasti protivile javnom plesanju.

Finski konzervativci pak pozivaju na njezinu ostavku.

Marin i ranije bila na festivalima

Inače, Sanna Marin je već ranije bila predmet rasprave zbog sudjelovanja na raznim festivalima u opuštenom izdanju – objavljene su fotografije Marin s rock festivala u srpnju te s još jednog festivala prošli tjedan.

I tada je velikom većinom dobivala poruke podrške, a mnogi je, zbog postupaka tijekom ruske invazije, smatraju dobrim primjerom vođe.

No, prošle godine morala se javno ispričati jer je do 4 sata ujutro bila u klubu nakon što je bila u kontaktu s covid pozitivnom osobom. Ustvrdila je tada da je mislila da se, zato što je potpuno cijepljena, ne mora izolirati, a svoj službeni mobitel je ostavila kod kuće, pa nije vidjela poruku u kojoj je zdravstvene službe upozoravaju da mora u izolaciju. Kritičari su tada isticali da premijerka nikada ne može biti bez službenog mobitela.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više