Politika & Kriminal

Francuzi pustili čovjeka uhićenog zbog Khashoggijevog ubojstva. Nema veze sa zločinom, samo se zove isto kao osumnjičeni

Saudijsko veleposlanstvo u Parizu u utorak je objavilo da uhićeni čovjek nema ništa s tim slučajem

Friends of murdered Saudi journalist Jamal Khashoggi hold posters bearing his picture as they attend an event marking the second-year anniversary of his assassination in front of Saudi Arabia Istanbul Consulate, on October 2, 2020. - Khashoggi, a Washington Post columnist, was killed and dismembered at the Saudi consulate in Istanbul on October 2, 2018, in an operation that reportedly involved 15 agents sent from Riyadh. His remains have not been found. (Photo by Ozan KOSE / AFP)
FOTO: AFP

Saudijac uhićen u pariškoj zračnoj luci zbog sumnje da je povezan s ubojstvom saudijskog novinara i disidenta Jamala Khashoggija pušten je u srijedu na slobodu pošto su dužnosnici zaključili da je riječ o zamjeni identiteta, objavili su pariški tužitelji.

Francuski pravosudni izvori u utorak su objavili da se sumnjivac zove Khaled Aedh Al-Otaibi, jednako kao i bivši pripadnik saudijske Kraljevske garde koji je obuhvaćen američkim i britanskim sankcijama te se spominje u UN-ovu izvješću zbog upletenosti u Khashoggijevo ubojstvo u Turskoj.

Zaključili da uhićeni nema veze s Khashoggijevim ubojstvom

Saudijsko veleposlanstvo u Parizu u utorak je ustvrdilo da uhićeni čovjek “nema ništa s tim slučajem”. Pariški tužitelji su priopćili da su provjere pokazale da se uhidbeni nalog koji je izdala Turska ne odnosi na čovjeka uhićenog na pariškoj zračnoj luci.

Khashoggi, novinar Washington Posta i kritičar saudijskog de facto vladara, prestolonasljednika Mohammeda bin Salmana, posljednji je put viđen kako ulazi u saudijski konzulat u Istanbulu 2. listopada 2018. Turske vlasti vjeruju da mu je tijelo raskomadano i uklonjeno. Njegovi posmrtni ostaci nikada nisu pronađeni.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu