Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Gej dečko napadnut i opljačkan u Španskom: 'Vikali su mi da sam peder. Učite svoju djecu da prihvaćaju različitosti'

Policija istražuje napad na mladog pjevača Željka Milašinovića

FOTO: Željko Milašinović/Facebook

Mladi pjevač Željko Milašinović jučer je napadnut u zagrebačkom Španskom zato što je, kaže, gej. Kako je napisao na Facebooku, a kasnije i detaljnije ispričao za Index, sinoć ga je pratila skupina muškaraca koja ga je provocirala, da bi mu na kraju prišli, gurnuli ga i opljačkali ga.

“Pratili su me parsto metara, s obzirom da sam spisatelj i pjevač, provocirali su me da sam ‘peder’ i ‘šatorska pjevačica’. Nisam se na te komentare obazirao te sam nastavio hodati do semafora. Na semaforu su me opet provocirali da sam ‘peder’, na što se nisam obazirao. Jedan od njih me gurnuo te su mi u tom momentu uzeli torbicu s ključevima, novčanikom i novcem i pobjegli”, ispričao je za Index.

‘Napasti nekoga zato što je drugačiji… To dolazi od kućnog odgoja’

Na Facebooku je objavio i policijsku prijavu s detaljima napada u kojem su sudjelovala, napisao je, tri mladića. “Cijeli slučaj je prijavljen policiji, te se duboko nadam da će se uspješno završiti. Žalostan sam samo u kakvom mi to lošem i jadnom svijetu živimo i zašto svatko nema pravo na slobodu izbora! Iskreno se nadam samo najboljem iz ove priče jer nekako, još vjerujem u dobro. Hvala policijskoj postaji Črnomerec na izuzetnoj susretljivosti! Netko to gore, vidi sve!”, napisao je.

Danas se još jednom o cijelom incidentu oglasio na Facebooku: “Napasti nekoga zato što je drugačiji, zato što se ne uklapa u masu, jer je rođen da se ističe je krajnje bolesno. Sav taj bolesni balkanski mentalitet dolazi od kućnog odgoja. Učite svoju djecu moralnim načelima, učite ih da prihvaćaju različitosti i da to biti poseban je nešto predivno! Napadnut sam jer sam homoseksualac i ne, nije mi važno što će ljudi reći. Netko sam tko će i dalje ostati isti, jer da mrzim ne znam. S moje strane ljubav i pozitivna energija sa jednim iskustvom više!”.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više