Politika & Kriminal

Glasnović izvijestio hrvatsku i svjetsku javnost: ‘Pokraden sam na izborima, uzeo sam odvjetnika!’

Čuveni Željko Glasnović ima nekoliko pritužbi na izbore

Željko Glasnović, koji usprkos podršci Domovinskog pokreta nije uspio ući u Sabor iz izborne jedinice za dijasporu, žalio se na rezultate izbora na biračkom mjestu u Livnu. Glasnović je podnio prigovor DIP-u i traži da se izbori ondje ponove, doznaje Dnevnik.hr, koji piše kako se bivši general poziva na izjavu troje članova Izbornog povjerenstva na tom biračkom mjestu, prema kojoj je prilikom brojanja glasačkih listića utvrđeno da postoji 11 listića viška.

“Ovim putem izvješćujem hrvatsku i svjetsku javnost da je Željko Glasnović, u ime Neovisne liste br. 10, u XI. izbornoj jedinici, podnio prigovor protiv postupaka koji su se dogodili u Livnu, biračko mjesto br. 34…. Birački odbor je odlučio tih 11 listića uskratiti Neovisnoj listi Željka Glasnovića. Prema izjavi navedenih troje članova biračkog odbora glasački listići nisu uništeni. Očekujemo žurnu odluku Središnjeg izbornog povjerenstva kojom će se ponoviti izbori u navedenoj izbornoj jedinici, biračko mjesto 34”, poručuje Glasnović preko odvjetnika.

Osim što smatra da je nepošteno zakinut na izborima, Glasnović se u priopćenju žali i na to da su mu nekoliko dana prije izbora ugašene, bez ikakvog obrazloženja, službena Facebook stranica i osobni profil preko kojih je komunicirao s javnošću.

Nedostajalo mu je baš 11 glasova

Zanimljivo, baš je broj od 11 glasova spomenuo lider Domovinskog pokreta Miroslav Škoro kada je jučer javno žalio zbog Glasnovićevog neuspjeha u 11. izbornoj jedinici. Govoreći o nepravilnostima na izborima, lider Domovinskog pokreta kazao je kako je najviše prijava došlo iz dijaspore.

„Dobili smo puno prijava o tome da je kao i obično najviše nekih čudnih situacija bilo kad je hrvatsko iseljeništvo htjelo glasati. Prema zadnjim neslužbenim informacijama general Željko Glasnović je sad u situaciji da mu nedostaje 11 glasova. Kad se to sve skupa zbroji, možete zaključiti sami da ovo sve skupa, zahvaljujući tom izbornom zakonu, nije prošlo kako bi trebalo”, rekao je Škoro.

Jučer se društvenim mrežama pronijela vijest kako će se izbori ponoviti na još jednom glasačkom mjestu u dijaspori, onom u Stockholmu. Hrvatsko veleposlanstvo u Švedskoj danas je demantiralo takva nagađanja, objavivši da je tamo zbog nepravilnosti poništeno 18 glasova u kutiji za 1. izbornu jedinicu, ali da novog glasanja neće biti.

Izbori u Veleposlanstvu RH u Stockholmu se NE ponavljaju.Netočni su napisi u pojedinim medijima i na društvenim…

Posted by Croatian Embassy / Kroatiens Ambassad, Stockholm on Tuesday, July 7, 2020

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu