Politika & Kriminal

Gnjusan slučaj u Indiji, privedeno 28 muškaraca: sumnja se da su 15-godišnjakinju silovali devet mjeseci

U Indiji je tijekom 2020. godine svakog dana prijavljeno gotovo 77 slučajeva silovanja

Police personnel screening commuters at sector 8 road during curfew imposed to curb the spread of coronavirus disease (Covid-19) on May 7, 2021 in Noida, India.
Lockdown In Noida Amid Covid Pandemic, Uttar Pradesh, India - 07 May 2021,Image: 609850807, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia
FOTO: Profimedia

Vlasti u Indiji istražuju slučaj grupnog silovanja 15-godišnjakinje, javljaju lokalni mediji, koji dodaju da se grupno silovanje ponavljalo više puta tijekom devet mjeseci. Policija u Bombaju je zasad uhitila 28 osoba povezanih sa slučajem.

Sve je navodno počelo u lipnju i to kada je djevojku silovao njezin dečko i sve snimio. Potom su on i njegovi prijatelji iskoristili tu snimku da bi je ucijenili na seks sa svima njima, javlja BBC.

Vlasti kažu da su se silovanja događala u različitim predgrađima Bombaja, a djevojka je sve prijavila ove srijede. Portal NDTV javlja kako je navela ukupno 33 napadača, kao i da ih sve poznaje.

Svakog dana u Indiji bude prijavljeno 77 slučajeva silovanja

Grupno silovanje djevojke u busu koje se dogodilo 2012. godine zgrozilo je svijet, a Indija je nakon toga uvela strože zakone za silovanje i ostale seksualne zločine. Ali, oni i dalje ostaju velik problem.

U 2020. godini je, primjerice, Indijskom nacionalnom uredu za zločine, prijavljeno 28.046 slučajeva silovanja. To je gotovo 77 slučajeva svakog dana.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu