Politika & Kriminal

Gordana Buljan Flander podnijela ostavku na mjesto ravnateljice Poliklinike

Podnoseći ostavku se izravno obratila zagrebačkom gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću

Ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba Gordana Buljan Flander gostovala je večeras u Dnevniku Nove TV i tijekom tog gostovanja podnijela ostavku na svoju funkciju, javlja Dnevnik.hr. Pritom se izravno obratila zagrebačkom gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću.

“Gospodine gradonačelniče, nakon što tri mjeseca nisam uspjela doći do vas, tražeći podršku za rad ustanove, ja vam večeras podnosim neopozivu ostavku. Nadam se da ćete naći stručnjaka, ili da ga već imate, koji će nastaviti voditi ovu ustanovu na način da i dalje ostane prepoznata i primjer prakse u Europi. Poštujem pravo svakog gradonačelnika da bira svoje suradnike”, poručila mu je.

Zadovoljštinu će tražiti na sudu

Dodala je kako je, čim je shvatila da nema podršku gradonačelnika, shvatila da daljnja suradnja neće biti moguća. Također je rekla kako će svoju zadovoljštinu zbog članaka objavljenih na portalu H-Alter nastaviti tražiti putem suda. Inače i tijekom tog medijskog istup Buljan Flander je pokušala pojasniti zašto je tražila od suda da zabrani portalu H-Alter da dalje piše o njoj i Poliklinici.

“Ja sam tražila privremenu mjeru isključivo za portal H-Alter s obzirom na to da je dva mjeseca pisao vrlo ružne članke, članke koji su bili puni neistina, koji su difamirali rad stručnjaka poliklinike, rad Poliklinike. Pokušali smo na razne načine i davanjem informacija i uredniku i novinarki utjecati na to da imaju prave informacije. Međutim, iz teksta u tekst informacije su bile sve manje istinite. Poslali smo sedam-osam demantija”, rekla je.

Sloboda medija

Buljan Flander tvrdi da nije protiv slobode medija, ali dodaje da ni jedna sloboda nije apsolutna. ”U obrazloženju presude stoji da je ‘mjera donesena jer je novinar povrijedio osnovnu novinarsku etiku i zlouporabila pravo na slobodu medija’. Dakle, ni jedna slobodna nije apsolutna. Možemo razgovarati o tome gdje prestaje sloboda medija i počinje blaćenje stručnjaka i otežavanja rada jedne ovakve ustanove”, rekla je Buljan Flander.

Osvrnula se i na odluku inicijative Spasi me iz koje su kazali kako se ne žele pojaviti na panelu ako ona bude tamo. ”Meni je žao ako netko ne želi surađivati s nama. Mi štitimo pravo djeteta na privatnost i zdravlje. Vrlo često pravo djeteta nije isto što i pravo roditelja. Ne može pravo roditelja koji se loše ponaša biti iznad prava djeteta. Tata će reći vi ste na maminoj strani, mama vi ste na tatinoj. Mi smo na djetetovoj strani”, kaže i otkriva da nakon ostavke razmišlja o otvaranju privatne prakse.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu