Gori šuma na Kozjaku iznad Kaštel Sućurca. Na terenu su dva kanadera, uskoro stižu još dva

Na terenu je stotinjak vatrogasaca s preko 20 vozila

ZADNJA IZMJENA: kol 3, 2020
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Na Kozjaku u Kaštel Sućurcu u ponedjeljak oko 13.30 sati buknuo je šumski požar, zbog kojega su angažirane i zračne snage, doznaje se u DVD-u Kaštela. Gori trava, nisko raslinje i šuma, a vatra je krenula iz Kaštel Sućurca na predjelu Dragočevo, te se požar potpomognut jakim vjetrom u samo sat vremena proširio do samog vrha Kozjaka.

Portal DalmacijaDanas od čitatelja s lica mjesta doznaje da se dio požara približio kućama. U jednom je trenutku vatra stigla do groblja u Sućurcu i Gomilici, no vatrogasci su plamen uspjeli svladati. U DVD-u Kaštela kažu kako su na teren stigla dva kanadera te će uskoro stići još dva, a osim njih u gašenju sudjeluje stotinjak vatrogasaca s više od 20 vozila.

Ne zna se koliko je površine opožareno

Na terenu su gasitelji iz DVD- a Kaštela, Mladosti i Gomilice, a u pomoć su im stigle i kolege iz Trogira, Okruga, Solina, te Javna vatrogasna postrojba grada Splita.

Mjesto na kojem je buknuo požar na Kozjaku do sada je već u nekoliko navrata gorio i prethodnih godina. Vatrogasci i kanaderi će ostati do daljnjega na terenu, a još uvijek nije poznato o kolikoj se opožarenoj površini radi.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program