Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Gorivo dosta pojeftinjuje. Ovo su nove, neslužbene cijene

Litra benzina će biti jeftinija za gotovo kunu

The car at the gas station with the driver. Vector illustration
FOTO: Getty Images/iStockphoto

U utorak će doći do značajnog pojeftinjenja goriva, najavio je još u petak resorni ministar Davor Filipović. U međuvremenu, Jutarnji list objavio je kolike bi trebale biti nove cijene.

Tako će benzin, prema njihovim neslužbenim informacijama, od utorka biti 9,63 kune po litri, što je smanjenje za 97 lipa. Litra dizela bit će 10 kuna i 84 lipe, što je pojeftinjenje od 75 lipa. Plavi dizel koštat će 7 kuna i 20 lipa, dakle bit će jeftiniji za 75 lipa.

Dvotjedno razdoblje

“Kada se uzme u obzir trgovanje benzinom i dizelom na tržištu Mediterana protekla dva tjedna, doći će do osjetnog smanjenja cijena i benzina i dizela i plavog dizela. Znači, od utorka će naši građani imati povoljnije cijene goriva”, izjavio je ministar Filipović u petak nakon sjednice Vlade.

Nije htio iznositi konkretne brojke. Podsjetimo, prema posljednjoj Vladinoj uredbi koja je na snagu stupila 6. prosinca i koja se odnosi na dvotjedno razdoblje, osnovni benzin eurosuper 95 prodaje se za najviše 10,60 kuna po litri, eurodizel za 11,59 kuna, a plavi dizel za 7,95 kuna po litri.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više