Gospođa Grba-Bujević kaže da ju užasavaju političari koji ne drže distancu. Evo je danas s premijerom

ZADNJA IZMJENA: lip 15, 2020
Foto: PIXSELL
Što se upravo događa s koronavirusom:

Načelnica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i članica Nacionalnog stožera Maja Grba-Bujević jutros je djelovala prilično uzrujano zbog političara koji se u kampanji ne pridržavaju fizičke distance ni ostalih epidemioloških mjera.

“Kada čovjek baci pogled na TV vidi da negdje ima dezinficijensa, ali nije bitno samo ima li ga, već koristi li se. Ovo grupiranje na otvorenom je još manji rizik i trebalo bi držati fizičku distancu koja se slabo poštuje. Užasavam se nekih scena s televizije, ne bih sad imenovala o kojim se političarima radi, ali dijeli se nešto i onda se pritom grli i ljubi. Moje je pitanje – što smo onda ovo cijelo vrijeme radili? Pa zdravlje nam je valjda najvažnije”, rekla je gospođa Grba-Bujević jutros na N1 televiziji.

Pravilo očito ne vrijedi za nju i premijera

Nekoliko je puta istaknula da su fizička distanca, higijena ruku i dezinfekcija osnovne stvari kojih se nije problem držati. No, ovaj dio o fizičkoj distanci evidentno ne vrijedi u slučaju članova Stožera i druženja s premijerom.

Kratko nakon intervjua na N1, Grba-Bujević obilazila je s premijerom i članovima Stožera Kliniku za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević. Kao što možete vidjeti na fotografijama koje je snimio Pixsellov fotograf, gospođa Grba-Bujević nije se pretjerano držala epidemioloških mjera u zatvorenom prostoru. Članovi Stožera, novinari, ali i još neki političari, natiskali su se pred kamerama i među njima definitivno nije bilo nikakvog razmaka.

Maja Grba-Bujević s premijerom i članovima Stožera Marko Lukunic/PIXSELL

Više s weba
Ostanite uz telegramov program