Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Žena iz Varaždina mjesecima bila uvjerena da ulaže u kriptovalute. Ostala je bez kompletne ušteđevine

Obećana joj je velika zarada i to brzo, ali do isplate nikad nije došlo

03.06.2019., Zadar - Na danas odrzanoj konferenciji za medije, PU Zadarska izvijestila je javnost o uhicenju trojice muskaraca koje se sumnjici da su obili sef i iz njega ukrali vise od 100 tisuca kunarPhoto: Dino Stanin/PIXSELL
FOTO: Dino Stanin/PIXSELL/Ilustracija

Nekoliko stotina tisuća kuna iznosi šteta koju je pretrpjela 63-godišnjakinja javivši se na oglas, odnosno poziv na investiranje u kriptovalute. Nakon njezine prijave, varaždinska je policija državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu zbog računalne prijevare.

Varaždinska policija izvijestila je da je prijavu 63-godišnjakinje zaprimila u ponedjeljak, 21. studenoga, a žena je navela da je oglas kojim se poziva na investiranje u kriptovaluti uz zajamčenu dobit pronašla u listopadu prošle godine.

Mislila da ulaže, a kad je tražila isplatu, nije dobila ništa

Tada se i javila na oglas te je do 26. svibnja ove godine putem elektroničke pošte, aplikacija Viber i WhatsApp u više navrata kontaktirala s nepoznatim osobama koje su je navele da ulaže u kriptovalute, obećavši joj velike prinose u kratkom roku, ističu u priopćenju.

Nakon višekratnih novčanih uplata, žena je zatražila isplatu obećane dobiti, no do dana podnošenja prijave ništa joj nije isplaćeno, a visina materijalne štete procijenjena je na nekoliko stotina tisuća kuna. Policija ističe da radi na otkrivanju počinitelja računalne prijevare, a nadležnom državnom odvjetništvu podnijela je kaznenu prijavu.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više