Gospođa Markić ne odustaje, ponovno traži od Vlade da zaustavi Facebook

U gostovanju je ponovila iste teze o nejasnim kriterijima zabrane pojedinih profila i stranica

ZADNJA IZMJENA: pro. 15, 2017
Foto: HRT Screenshot

U radijskoj emisiji HRT-a “Poligraf” Željka Markić ponovno je optužila Facebook za zabranjivanje pojedinih stranica i profila. Kaže da je Facebook zabranio one portale koji su se pozitivno izjašnjavati o Slobodanu Praljku i nisu se slagali s haaškom presudom, a pisali su o zločinima armije BiH.

Njezin je profil, dodaje, bio zabranjen na 24 sata nakon što je na engleskom objavila objavila citat da je “najgori oblik nepravde privid pravde”. Gospođa Markić je nadodala kako se zabranjuju profili osoba i portala koji imaju velik broj pratitelja, kao svećenik Ike Mandurić, Ivo Lučić i Igor Peternel.

Nisu joj jasni kriteriji Facebooka

Facebook profil portala Narod.hr od jučer je ponovno zabranjen, rekla je Željka Markić i dodala kako joj nisu jasni kriteriji prema kojima Facebook zabranjuje određene stranice i profile.

Udruga U ime obitelji obratila se hrvatskom premijeru, Andreju Plenkoviću, i ministru unutarnjih poslova, Davoru Božinoviću. Smatraju da Facebook, kao privatna kompanija koja djeluje u Hrvatskoj, mora poštovati onaj dio hrvatskog Ustava koji zabranjuje cenzuru. “Radi se o tome da se onemogućava jedna pozicija u važnoj društvenoj raspravi”, naglasila je.

Inače, gospođa Markić već je ranije tvrdila kako Facebook brisanjem objava hrvatskih građana “krši hrvatske zakone i Ustav” te se zbog toga obratila Vladi.

Rašeljka Zemunović
Telegram autor
541 članak Više o autoru