Politika & Kriminal

Gospodin Bernardić drži se čvrsto. Upravo je veselo objavio da želi biti predsjednik kluba zastupnika

Sabina Glasovac je najavila ostavku na mjesto potpredsjednice Kluba, ako ga bude vodio Bernardić

FOTO: screenshot HRT

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić i dalje inzistira na tome da postane predsjednik Kluba zastupnika. Na sastanku Predsjedništva i Kluba zastupnika u središnjici stranke, koji je upravo u tijeku, najavio je i kako ne želi odstupiti s vrha stranke.

N1 javlja i kako je Sabina Glasovac najavila kako će dati ostavku na mjesto potpredsjednice Kluba zastupnika stranke, ako Bernardić uistinu preuzme Klub. Bernardić je još ovog ljeta najavio kako želi postati presjednik Kluba, no u posljednje se vrijeme spekuliralo da je ipak odustao do tog plana.

Pregovori o klubu zastupnika

Na sastanku koji je upravo u tijeku, vrh stranke se dogovara kako bi Klub zastupnika SDP-a trebao funkcionirati obzirom da počinje jesensko zasjedanje Sabora. Uoči sastanka, zastupnik Peđa Grbin, koji je nedavno suspendiran sa svih funkcija u stranci, kazao je kako je ono što se događa pretvaranje SDP-a u cirkus Montyja Pythona.

Arsen Bauk, koji je trenutno na funkciji predsjednika Kluba zastupnika SDP-a, najavio je uoči sjednice da su male šanse da ostane na toj funkciji, očito aludirajući na Bernardićeve namjere da preuzme stranku.

Bernardić ne dozvoljava glasanje

Tijekom, očito burnog, sastanka Bernardićeva oporba je tražila glasovanje o predsjedniku Kluba, ali kako javljaju reporteri N1 televizije, Bernardić ih ignorira i ne dozvoljava glasanje. Navodno je u njegovu obranu stao Rajko Ostojić. “Doveli smo se u situaciju da nas svi ismijavaju, nije u redu da se proziva samo Bernardić”, kazao je Ostojić, koji je inače jedan od bližih suradnika Davora Bernardića.

Tijekom sastanka je šef zagrebačkog SDP-a Gordan Maras predložio da se udrži unutarstranački referendum o tome žele li članovi SDP-a unutarstranačke izbore.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu