Gospodin Hasanbegović je napao Forum i Lupigu jer mu nisu poslali poklone za donaciju; ali izgleda da je sve napravio krivo

Umjesto preko crowdfunding kampanje, uplatio im je preko žiro računa, pa ni nema pravo na poklon

ZADNJA IZMJENA: sij. 18, 2018
Foto: PIXSELL

Saborski zastupnik Zlatko Hasanbegović komentirao je danas situaciju s neprofitnim medijima u Hrvatskoj i ponovio svoj raniji stav kako misli da oni ne bi trebali biti financirani državnim novcem.

No, rekao je kako su se neki mediji okrenuli jedinoj mogućoj opciji, odnosno, pokrenuli su crowdfunding kampanje preko kojih im, oni koji žele, mogu uplatiti novac. Radi se o portalima Forum.tm i Lupiga.com.

“Budući da sam ja od onih koji su ih čitali i čitaju ih, na račun sam im uplatio svoja privatna sredstva”, rekao je Hasanbegović. No, onda je uslijedio možda najbolji moment njegova istupa; prozvao je Forum i Lupigu jer mu nisu poslali poklone koje su, kako kaže, obećali svima koji su uplatili novac.

Urednik Lupige kaže da Hasanbegović ništa ne shvaća

N1 je urednike ovih dvaju portala pitao zašto gospodinu Hasanbegoviću nisu poslali poklone i, zapravo, dobili su gotovo identične odgovore. Urednik Lupige Ivor Fuka kaže kako je istina da im je Hasanbegović uplatio novac, ali da je ovim svojim istupom još jednom pokazao kako ljudi koji slabo shvaćaju neke stvari, a petljaju se u njih, mogu završiti na odgovornim pozicijama.

“Hasanbegović je uplatio novac izravno na naš žiro račun, a ne putem Indiegogo platforme na kojoj se nalaze „nagrade“ za podržavatelje. Sistem je vrlo jednostavan i zaista je fascinantno kako ga dotični nije uspio shvatiti niti nakon što je imao identično iskustvo s Forumovom kampanjom”, kaže Fuka.

Kaže i kako ne znaju što točno za poklon želi Hasanbegović, ali da, ukoliko ga uistinu želi, onda za mora izabrati na Indiegogou i za njega uplatiti novac.

Ni Forumu nije ispravno uplatio novac

Sličan kometar na istup bivšeg ministra kulture imao je urednik portala Forum, Goran Borković. On kaže kako je Hasanbegović i njima novac uplatio na žiro račun, a zatim usmeno žicao knjigu.

“Da bi ostvario pravo na nagradu iz tzv. perka u crowdfundingu potrebno je uplatiti novac preko platforme i ubilježiti se na njoj za određenu naknadu, bila ona knjiga, slika, pleska ili što već. Hasanbegović je uplatio novac Forumu na žiro račun i usmeno zatražio knjigu. Upozorili smo ga da to tako ne ide! Odgovorio je da je on idiot za te stvari”, rekao je Borković.

Rekao je i kako su Hasanbegovićem novcem platili tekst novinarke Ive Tomečić koja je rekapitulirala Hasanbegovićevo političko djelovanje.