Gospodin Hrebak dijeli fotku Jandrokovića i piše da ‘idu zajedno isporučiti transparentnost Hrvatskoj’

Bjelovarskog gradonačelnika ozbiljno napadaju otkad je najavio da s HDZ-om ide na izbore

ZADNJA IZMJENA: srp 1, 2020

Predsjednik HSLS-a i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak suočava se s oštrim kritikama nakon što je odlučio na parlamentarne izbore u I. i II. Izbornoj jedinici izaći u koaliciji s HDZ-om. Još od sklapanja koalicije, Hrebak kritičarima objašnjava kako je uvjeren da će HDZ podržati uspostavljanje financijske transparentnosti, okosnicu njegovog političkog programa.

Hrebak je i danas na Facebooku objavio kako je siguran da je HDZ spreman obračunati se s korupcijom. Podijelio je predizborni plakat HDZ-a za II. izbornu jedinicu, koju predvodi Gordan Jandroković. „Transparentnost je temelj borbe protiv korupcije“, poručuje Jandroković s plakata, uz poziv da ga se zaokruži na izborima. Predsjednik HSLS-a tu je poruku očito doživio kao još jednu potvrdu da je HDZ usvojio njegovu agendu.

Ne ide bez HDZ-a

„Idemo zajedno isporučiti transparentnost Hrvatskoj!“, poručuje Hrebak, koji u nastavku poruke objavljene uz Jandrokovićev plakat zvuči kao da se ispričava zbog koalicije s HDZ-om. „Ovo je bio glavni razlog ulaska u koaliciju. Stisnuli smo si ruke i za mene je to gotova stvar. Svjestan sam da to ne mogu napraviti sam. To je politička realnost. Takva odluka može se donijeti samo u Saboru i za nju treba podrška 76 zastupnika“, piše bjelovarski gradonačelnik.

„Drago mi je da i Gordan podržava da isporučimo zajedno transparentnost Hrvatskoj jer to je prava i konkretna borba protiv korupcije“, zaključuje Hrebak, koji se na listi HDZ i HSLS-a za drugu jedinicu nalazi na trećem mjestu. HSLS je malo slabije prošao u prvoj, gdje je Darko Klasić dobio peto mjesto, s upitnim šansama za ulazak u Sabor.

Idemo zajedno isporučiti TRANSPARENTNOST Hrvatskoj!Ovo je bio glavni razlog ulaska u koaliciju. Stisnuli smo si ruke i…

Posted by Dario Hrebak on Wednesday, July 1, 2020

Vedran Vrabec
Telegram autor
2034 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program