Politika & Kriminal

Gospodin Ilčić kaže da su njegovi stavovi o PMS-u, menstruaciji i ženama okej (i da ga mediji bezveze ismijavaju)

Savjetnik ministrice kulture i čelnik Hrasta poslao je priopćenje

FOTO: Vjekoslav Skledar /Telegram

Savjetnik ministrice kulture i predsjednik stranke Hrast Ladislav Ilčić, ovog je tjedna kroz menstruaciju i PMS pokušao objasniti zašto je Istanbulska konvencija loša. O tome su pisali neki mediji, među kojima i Telegram, a danas je gospodin Ilčić poslao priopćenje u kojem pravda svoje stavove i kaže kako ga mediji samo žele učiniti neozbiljnim

Ilčić je ovog tjedna na tribini govorio o Istanbulskoj konvenciji u studenskom domu Stjepan Radić, a njegove je riječi prenio Forum:

O ženskom ciklusu i hormonima

“Rodne teorije koje se uvode Konvencijom govore o tome da bih ja mogao reći ‘OK, ja sam muškarac, ali ja biram da sam žena i ne smijem biti sputan tim organom nego moram biti drugog spola’. To je nemoguće. Postoje biološke razlike. Kod žena imate tu povezanost tjelesne i emocionalne komponente.

Žene, za prvog dijela ciklusa kad je estrogen dominantan, boljeg su raspoloženja, u progesteronu su malo mirnije, onih par dana prije menstruacije kada su u PMS-u, uhvati ih malo testosterona, e onda su… Da sad ne ulazim u tu temu. Hormoni utječu na raspoloženje i osjećaje. Muški i ženski mozak drugačije razmišljaju i drugačije percipiraju stvari. Promjena spola je zapravo nemoguća”.

Misli da ga mediji prikazuju neozbiljnim

Ilčić je u današnjem priopćenju kazao kako je znanstvena činjenica da hormoni utječu na osjećaje i raspoloženja te kako pretraživanjem na PUBMED-u svatko može naći više od tisuću znanstvenih radova koji to povrđuju.

“Ta znanstvena činjenica nikako ne vrijeđa žene već pokazuje pogrešnost rodne ideologije koja tvrdi da naše tijelo nije povezano s ostalim aspektima spolnosti.”, napisao je Ilčić. Zaključuje kako “ovakvi članci koji moje riječi stavljaju u krivi kontekst za cilj imaju samo to da me učine neozbiljnim, no na takve smiješne pokušaje smo i ja i dobar dio javnosti već naučeni.”

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu