Gospodin koji želi biti Milan Bandić tvrdi da je drvenu kućicu na Trgu dobila i svjedokinja u aferi Bundekfest

'Bavite se kobasičarenjem i spletkarenjem i ostat ćete upamćen kao šibicar', napisao je Juričan na Facebooku

djakic
ZADNJA IZMJENA: stu 19, 2019

Dario Juričan, čovjek koji se neko vrijeme zvao Milan Bandić, a na društvenim mrežama još uvijek vodi vrlo zabavnu kampanju protiv zagrebačkog gradonačelnika, danas je na Facebooku objavio poduži tekst koji je nazvao nastavkom priče o kućicama na Trgu bana Jelačića. O tim je kućicama pisao i Telegram. Ukratko, riječ je o drvenim objektima postavljenim na središnjem zagrebačkom trgu koje je gradonačelnik Bandić za smiješnu svotu od 10 i pol tisuća kuna najprije dodijelio tvrtki svog dugogodišnjeg vozača Zdravka Krajine.

Iste kućice je prošlu subotu, 16. studenog, preuzela tvrtka Etno sajam, koju 24 sata povezuju s Bandićevim zaposlenikom i Uskokovim optuženikom, Ratimirom Jurekovićem. Tvrtka je u vlasništvu Jurekovićevog rođaka Marka Ljiljaka.

Kako sada na svojoj Facebook stranici nazvanoj „Želim biti Milan Bandić predsjednik RH” piše Juričan, Jurekovićev rođak je „glavnu ugostiteljsku kućicu dao tvrtki Deft project”. Vlasnica te tvrtke je Romana Kantoci. Podatak je zanimljiv zbog toga što je ta gospođa poslovna partnerica Nade Maljković. Svoja saznanja o Nadi Maljković Juričan je danas iznio u Facebook objavi napisanoj u obliku pisma gradonačelniku Bandiću.

Reaktivirani svi iz afere Bundekfest

„Nada Maljković jedna je od ključnih svjedokinja u aferi Bundekfest, u kojoj je prvooptužen upravo Vaš mesar, inače pomoćnik pročelnika u gradskom Uredu za poljoprivredu, Ratimir Jureković. Nada Maljković, prema optužnici Uskoka, navodi da su Vaši pajde Ratimir Jureković i ugostitelj Josip Katić bili glavni u manipulacijama na Trgu 2013. Nada Maljković je na osam stranica iskaza skoro dušu ispustila u Uskoku, gradonačelniče! Pričala je kako je Katiću 2013. dala i mito od 70.000 kuna. Nadam se da ste, gradonačelniče, otkrili kome je Katić dalje proslijedio tih 70.000 kuna. Nema labavo kod Vas!”, piše Juričan.

Romana Kantoci, čija je tvrtka prema Juričanu dobila središnju kućicu na Trgu, također je svjedokinja u aferi Bundekfest, a navodno je 2013. radila za Nadu Maljković. Juričan zatim navodi da je Kantoci, prema optužnici Uskoka, u bitnome potvrdila navode Nade Maljković.

Juričan potom gradonačelniku Bandiću postavlja pitanje koje je poanta čitave objave: „Ono što sam Vas gradonačelniče zapravo htio pitati je – postoji li ijedan svjedok ili optuženik iz afere Bundekfest kojeg niste nanovo vratili u igru na Trg?”

‘Ja Vas gulim lako kao bananu’

Juričan zatim nabraja druge ljude bliske Bandiću koji će navodno dobiti kućice na najatraktivnijim lokacijama u Zagrebu. „Zbog neobjavljivanja javnog natječaja Grad ostaje bez nekoliko milijuna kuna, koje već godinama brste Vaši odabranici”, poručuje Juričan gradonačelniku Bandiću, pa poentira: „Vjerojatno ste zadovoljni sobom, kako ste nakon one nesretne epizode s Remetincem nanovo sve umrežili i upogonili. Ali jadno Vam je to, moj gradonačelniče. Bavite se kobasičarenjem i spletkarenjem i ostat ćete upamćen kao šibicar. Mislite da ste nedodirljivi, a ja Vas gulim lako kao bananu. Vaše priče su se ukiselile. Mreže su Vam prozirne i porozne. Vaše vrijeme je, dragi moj gradonačelniče, isteklo. U ovom gradu nema mjesta za jednog od nas!”, piše Juričan.

GRADONAČELNIČE BANDIĆ, MISLITE DA STE NEDODIRLJIVI, A JA VAS GULIM LAKO KAO BANANU!/OTVORENO PISMO Milan Bandić…

Gepostet von Želim biti Milan Bandić predsjednik RH am Dienstag, 19. November 2019

 

 

 

 

 

Vedran Vrabec
Telegram autor
2017 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program