Politika & Kriminal

Gospodina Brkića ozbiljno je uzrujala Milanovićeva izjava da HOS-ovu ploču treba baciti. Napao ga je na Facebooku

Objavio je poduži status u kojem brani HOS-ovce

Milijan Brkić
FOTO: Sandro Lendler

Milijan Brkić kasno je sinoć na Facebooku objavio poduži status u kojem je napao predsjednika Zorana Milanovića zbog jučerašnje izjave u Jasenovcu gdje je rekao da HOS-ovu ploču s natpisom Za dom spremni treba baciti negdje.

Brkićev napad uslijedio je nakon brojnih reakcija branitelja koji su u priopćenjima pisali da branitelji zaslužuju boljeg predsjednika od Milanovića.

U statusu koji je nazvao “Omalovažavanje uloge HOS-a u Domovinskom ratu je sramotno i za svaku osudu” Brkić piše kako Milanović nije imao hrabrosti sudjelovati u ratu, ali je imao hrabrost omalovažavati ulogu HOS-a u obrani Hrvatske.

”Heroji’ koji su se skrivali u mišje rupe’

“S podsmijehom uputiti poruku javnosti kako spomen – ploču poginulim pripadnicima HOS-a treba ‘baciti negdje’, Milanović je verbalizirao oduvijek uočljivu razliku između onih koju su djelima pokazali kako se voli Hrvatska i sebe koji ne poštuje žrtvu hrvatskih sinova”, piše Brkić.

Piše kako su imena uklesana u ploču “vječni podsjetnik na sebedajne ljudi”. “Trajnu i iskrenu zahvalnost dužni smo iskazati u svakoj prilici svim poginulim hrvatskim braniteljima, ne čineći razliku u kojoj su postrojbi hrvatskih oružanih snaga bili”, kaže Brkić.

U nastavku teksta Milanovića, kojeg naziva “narodnim herojem”, podsjeća da su poginulom pripadniku HOS-a Slavku Jageru, pripadnici agresorske srbo-četničke vojske su odvijačem iskopali oči, slomili sve kosti i u njega ispalili 76 metaka! “Tko ima pravo govoriti u njegovo ime i ostalih deset HOS-ovaca o njihovim idealima i geslu? Zadnji su pozvani upravo oni “heroji” koji su se u Domovinskom ratu skrivali u mišje rupe”, piše Brkić.

‘HOS-ovci se nisu borili za NDH’

Piše da se HOS-ovci nisu borili ni za kakvu NDH niti komunističku Jugoslaviju već za slobodnu, suverenu, demokratsku Republiku Hrvatsku i “zato danas moramo hrabro istupiti u njihovu obranu i ne dirati u još otvorene rane njihovih obitelji”.

“Trebao bi Milanović znati kako se ne radi o masi plaćenika pustolova, nasilnika, ubojica ili agresora, već su ti ponosni, čestiti i hrabri hrvatski branitelji itekako drukčiji od onih koji su se skrivali kada su trebali pokazati ljubav prema Hrvatskoj.

Omalovažavanje uloge HOS-a u Domovinskom ratu je za svaku osudu i jedino što je gore od nesudjelovanja u Domovinskom ratu, za one koji su to mogli i trebali, je omalovažavati one koji su bili u Domovinskom ratu i koji su položili svoje živote u temelje lijepe naše”, napisao je Brkić.

[ OMALOVAŽAVANJE ULOGE HOS-a U DOMOVINSKOM RATU JE SRAMOTNO I ZA SVAKU OSUDU ]Trenutni predsjednik Republike Hrvatske…

Gepostet von Milijan Brkić am Mittwoch, 22. April 2020

Nastavite čitati