Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Gost na vjenčanju aktivirao eksploziv pred crkvom sv.Vlaha i prestravio pola Dubrovnika. Kažnjen je sa 700 eura

Prijavljen je zbog prekršaja protiv javnog reda i mira

02.02.2022., Crkva svetog Vlaha, Dubrovnik - Tradicionalnim podizanjem barjaka, pustanjem golubica uz parcevu himnu svecano je otvorena 1051. Festa sv. Vlaha.
Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL
FOTO: Grgo Jelavic/PIXSELL/Ilustrativna fotografija

Dubrovčanin koji je u subotu izazvao snažnu detonaciju aktivirajući eksplozivnu napravu na vjenčanju ispred crkve sv. Vlaha osuđen je i kažnjen sa 700 eura, izvijestila je dubrovačka policija.

U policiji kažu da je u poslijepodnevnim satima u subotu, 20. svibnja, ispred crkve sv. Vlaha u staroj jezgri Dubrovnika, jedan od uzvanika tijekom svadbene svečanosti uporabio eksplozivni materijal.

To je dovelo do snažne detonacije i posljedično uznemirenost većeg broja građana i turista koji su se našli u blizini. Policija je provela kriminalističko istraživanje.

Eksplozivni materijal aktivirao gost

Utvrdila je da je eksplozivni materijal, na platou ispred ulaznih vrata u crkvu sv. Vlaha, oko 18:30 sati, aktivirao 25-godišnjak, jedan od uzvanika na vjenčanju koje se održavalo u toj crkvi.

Prijavljen je zbog prekršaja protiv javnog reda i mira i doveden na Općinski sud u Dubrovniku gdje je proglašen krivim i kažnjen novčanom kaznom od 700 eura, priopćila je policija.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više