Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Gotov očevid u bolnici u Novom Marofu. Policija: 'Požar je izbio zbog otvorenog plamena nepoznatog izvora'

Potvrđuju da je pacijent, koji je preminuo, bio priključen na kisik. Ne zna se uzrok požara

30.07.2021., Novi Marof - U bolnici u Novom Marofu zapalio se aparat za kisik, covjek koji je bio spojen na njega, umro je. 

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
FOTO: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Danas je pacijent smrtno stradao u Specijalnoj bolnici za kronične bolesti u Novom Marofu, u požaru koji je izbio nešto iza podneva. Prema prvim informacijama koje je ranije danas objavila Policijska uprava varaždinska, tragedija se dogodila kada je vatra izbila na aparatu za kisik na Odjelu produženog liječenja.

Ista policijska uprava maloprije je objavila kako je očevidom utvrđeno da je požar izbio “uslijed djelovanja otvorenog plamena nepoznatog izvora u sobi” u kojoj se nalazio 48-godišnjak, a koji je u tom trenutku bio priključen na kisik. Nakon toga se požar proširio na krevet i nesretnog muškarca, koji je od zadobivenih ozljeda na mjestu preminuo.

Nije bilo opasnosti za druge sudionike i osoblja u bolnici i nije bilo drugih ozlijeđenih osoba, javljaju iz policije i dodaju da su požar ugasili djelatnici bolnice i vatrogasci DVD Novi Marof.

Bit će obavljena obdukcija

Očevid je na mjestu događaja proveo zamjenik Županijskog državnog odvjetništva u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave varaždinske i Inspektorom za zaštitu od požara. Tijelo nesretno stradalog muškarca prevezeno je u varaždinsku Opću bolnicu gdje će se obaviti obdukcija.

Inače, u medijima se pojavilo nekoliko teorija o uzroku požara. Tako, recimo, Jutarnji neslužbeno doznaje da su pored preminulog pacijenta pronađene šibice i cigarete, zbog čega se nagađa da je vatra planula kad je pacijent navodno zapalio šibicu. Portal 24 sata pak piše da se je do požara došlo zbog iskre na aparatu za kisik. Ni jedna od tih verzija događaja nije službeno potvrđena.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više