Politika & Kriminal

Gotova je sjednica VNS-a. Plenković kaže da Milanović sada ima drugačije mišljenje o napadu na Markovom trgu

Premijer je ukratko ponovio o čemu se sve razgovaralo na VNS-u

Nakon skoro četiri sata, završio je sastanak Vijeća za nacionalnu sigurnost, na kojem se raspravljalo o radikalizaciji u društvu, stanju u pravosuđu, borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala, zatim o položaju Hrvata u BiH te drugim susjednim zemljama, kao i o situaciji s pandemijom koronavirusa.

Premijer Andrej Plenković, koji se oko organizacije sjednice VNS-a danima prepirao s predsjednikom Zoranom Milanovićem, ocijenio je da je današnji sastanak bio “sjajan”, javlja N1. Dolazeći na sjednicu stranačkih tijela, Plenković je ukratko ponovio o čemu se sve razgovaralo na VNS-u.

Što je dogovoreno

“Usvojene su smjernice rada sigurnosno-obavještajnih agencija, data je suglasnost suradnji s pojedinim službama nekih drugih zemalja, što su službe predložile, raspravljena je situacija koja se odnosi na radikalizaciju u društvu, osuđen je napad na Banske dvore, konstatirano je konsezusom da je riječ o djelu s obilježjem terorizma”, kazao je premijer.

Plenković je, navodi N1, ustvrdio da nije bilo nikakvih kritika predsjednika Milanovića kad su u pitanju mjere uvedene radi suzbijanja širenja zaraze koronavirusom.

Nakon sjednice VNS-a, Vlada je objavila priopćenje u kojem se, među ostalim, navodi da su članovi Vijeća “razmotrili stanje radikalizacije u hrvatskom društvu, te osudili napad na Trgu svetog Marka 12. listopada 2020. kao kazneno djelo s obilježjima terorizma te su raspravili o mjerama koje se u vezi s tim mogu poduzeti. Vijeće je osudilo govor mržnje i neprihvatljive oblike ponašanja u društvu”.

Nastavite čitati