Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Gotovac uvjerava da na sastancima u SDP-u nije psihotično lupao i vikao: 'Bio sam jako smiren. Ali, istina je, jučer sam briznuo u plač'

"Radije ću biti naivan i iskren", kaže

FOTO: Screenshot HRT

Donedavni šef zagrebačkog SDP-a Viktor Gotovac u utorak je većinom glasova Predsjedništva izbačen iz stranke, nakon što je prethodno raskinuo koaliciju zagrebačkog ogranka stranke i platforme Možemo!. Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kazao je da se Gotovac koristio ucjenama te da je stavio osobne stranačke interese ispred interesa zajednice. Gotovac je jutros na HRT-u rekao da je najveća neistina to da bi on nekoga ucjenjivao.

“Neka odluka će se donijeti pod uvjetom da se neka druga odluka donese. Ja sam samo u pogledu mjesta predsjednika Skupštine rekao da slijedom sporazuma koji je raskinut, na to SDP pravo više nema. Tražio sam da se definira tko će voditi Skupštinu, odnosno rekao sam da to ne može biti više naš član”, kazao je.

Dodao je kako je neistina i to da je on želio mjesto predsjednika Skupštine. “Svi koji mene poznaju, znaju da sam ja dovoljno, na svaki način zbrinut, a svugdje sam u stranci nastupao govoreći da se mi u SDP-u ne možemo prodati za jednu ili nekoliko plaća. Mi ne možemo žrtvovati našu organizaciju da bismo neke smjestili. Ja sam čak rekao da mi ne možemo biti Zavod za zapošljavanje ili HDZ za siromašne, kao neka organizacija što zapošljava ili uhljebljuje”, poručio je.

‘Pitajte ljude jesam li lupao’

Dodao je da je negdje pročitao da je gotovo psihotično lupao po stolu i vikao na sastanku. “Pitajte ljude koji su bili tamo je li Viktor Gotovac lupao po stolu, bacao papire, bio psihotičan, derao se, bio egoman. To nije istina. Bio sam vrlo smiren i pripremio sam se za to”, kazao je.

Dodao je kako je uvjeren da je u pravu kao i da je zagrebačka organizacija SDP-a u pravu. Istaknuo je da zagrebački SDP ne želi kadrovirati niti zapošljavati. “Strogo smo se borili protiv zapošljavanja. Ljudi koji su se zapošljavali nisu čak ni iz Zagreba, nego su iz Osijeka, neki su iz Bedekovčine… Pa zar mislite da sam ja znao te ljude, pa da sam ih zapošljavao?”, kazao je.

Tvrdi da je emotivno reagirao kada ga je jučer nazvao jedan novinar i pitao oko zapošljavanja. “Briznuo sam u plač jer mi je strašno to što se događa u jednoj stranci, a bilo mi je jezivo kada sam na neki način shvatio da je to socijaldemokratska organizacija, koja se mora boriti za ljude, a na neki način uništava svoje vlastite”, rekao je.

‘Ja sam bio timski igrač’

Gotovac je istaknuo kako je on svoj, a ne ono što bi netko želio da bude. Prema svim ljudima je, kaže, otvoren, ne naivan, već iskren.

Poručio je kako on nije solirao te da postoje zapisnici koji to i dokazuju. Njegov zaključak je proizašao iz diskusije, tvrdi.

“Ja sam bio jako timski igrač i dobio sam zadatak od SDP-a Zagreba da od zagrebačke organizacije napravim respektabilnu organizaciju. Zato sam se i kandidirao. A ne da je prodam i bacim u ruke Možemo!, što se sada čini”, poručio je.

‘Radije ću biti naivan i iskren’

Gotovac je kazao kako je želio da se SDP gradi tako da bude drugačiji od HDZ-a. Dodao je kako on ima drugačiju viziju SDP-a i socijaldemokracije.

“Možda je to naivno, ali ja sam takav. Radije ću biti naivan i iskren, i raditi ono što je dobro”, poručio je.

Komentirao je i predsjednika SDP-a Peđu Grbina. “Bojim se da na predsjednika u vrhu stranke više nitko ne računa. Meni se čini da oni samo čekaju da dođu neki izbori na kojem će oni predsjednika maknuti. Vjerojatno na sličan način kao što to čine sada ili kao što se to nekada činilo. I na neki način će se od njega odmaknuti”, smatra.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više