Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Gotovo je, u Arena centru nije pronađena bomba

Zbog dojave o bombi danas je evakuiran Arena Centar na zagrebačkom Laništu, no policija javlja da nisu pronašli ništa

22.04.2022., Zagreb - Zbog dojave o bombi evakuiran Arena centar.  Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL
FOTO: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Zbog dojave o bombi danas je evakuiran Arena Centar na zagrebačkom Laništu, no iz PU zagrebačke doznajemo da eksplozivna naprava nije pronađena. “Protueksplozijski pregled je dovršen i nalaz je negativan”, rekli su nam u PU zagrebačkoj, čiji inspektori nastavljaju rasvjetljavati ovaj slučaj.

To znači da će pokušati utvrditi tko je dojavio da su u trgovačkom centru postavljene eksplozivne naprave te zašto je ta uznemirujuća dojava uopće upućena.

Sanja Vladović, voditeljica marketinga za Arenu Centar, rekla je da je dojava o bombi stigla putem anonimnog e-maila. Nedugo nakon dojave, zgrada trgovačkog centra i pripadajuća garaža su ispražnjene, a pred Arena Centar stigao je gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević.

‘Zagreb je siguran grad’

“Ukoliko se utvrdi da je lažna dojava, očekujem od policije da tu budalu koja pleše po živcima s građanima Zagreba, nađe i kazni da se takve stvari više ne dešavaju”, poručio je Tomašević. Istaknuo je da “ovo itekako uznemirava građane, remeti poslovanje centra i radi prometnu gužvu”.

“Ljudi su ionako tankih živaca, rat je u Ukrajini, pala je vojna letjelica usred Zagreba, samo nam još trebaju takve stvari”, dodao je.