Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Grad Sinj navodno kažnjen zbog ignoriranja covid potvrda. Miro Bulj: 'Kaznu ću platiti ja'

Kazna u ovom slučaju iznosi 30 tisuća kuna

Mostov saborski zastupnik i gradonačelnik Sinja Miro Bulj proslavio se kao veliki borac protiv pandemijskih mjera. Bulj je posebno poznat po tome što je odbijao kontrolirati covid potvrde, nazivajući Sinj slobodnim gradom, što je neizmjerno iritiralo članove nacionalnog stožera. Nije poznato da je zbog toga dosad pretrpio bilo kakve posljedice. No, Dnevnik Nove TV doznaje da je Grad Sinj posjetila inspekcija, koja ih je kaznila s 30.000 kuna.

Bulj u razgovoru za Dnevnik Nove TV nije želio potvrditi da im je stigla kazna, no kaže da će bilo koju kaznu takvog tipa on platiti. “Što su utvrdili – pitat ćete njih. Nije u pitanju Sinj, ni ja nego cijela Hrvatska i besmislene COVID potvrde”, rekao je te dodao da želi da se što prije raspiše referendum.

Ako kazna dođe, platit će je Bulj osobno

“U maskama je problem kod gospodina Beroša kada ide kod urara u javni prostor pa pije s njime kavu bez maske. Međutim, očito inspekcija ne treba ići kod njega”, kazao je, dodavši kako je u Gradsku upravu Sinja zarazu donijela osoba koja se pridržavala epidemioloških mjera i bila je cijepljena, a imala je i potvrdu. “COVID potvrde su alat za širenje zaraze”, izjavio je.

Sinjski gradonačelnik na kraju je dodao kako bilo kakvu eventualnu kaznu neće platiti građani, nego on osobno. “Bilo koju kaznu ću u ovom slučaju platiti ja. Ne bojim se ja nikakvih kazni”, rekao je.