Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Grad Zagreb drastično smanjio troškove za zaštitu imovine; Bandićevih 25 milijuna srezano na 8

Toliko će stajati zaštita za stanove, poslovne prostore i komplekse kojima upravlja Grad

Grad Zagreb drastično je smanjio financiranje usluga tjelesne i zaštite imovine, pa je tako iznos koji je u vrijeme Milana Bandića ugovoren na 25 milijuna kuna sveden na svega osam. Potvrdili su to za RTL iz Gradske uprave iz koje su također naveli da su imenovali i članove Stručnog povjerenstva koje bi se trebalo baviti pripremom i provedbom postupka dodjele ugovora za usluge tjelesne zaštite imovine.

“Procijenjena vrijednost za navedeni predmet iznosi 8.000.000,00 kuna (bez PDV-a), što je smanjenje troškova u odnosu na 2021. za koju ugovorena sredstva iznose 25.000.000,00 kuna (bez PDV-a). Sredstva u iznosu od 8.000.000,00 kuna osigurat će se u Proračunu Grada za 2022.”, poručuju iz Grada.

Navedenim iznosom osigurat će se zaštita za stanove, poslovne prostore i komplekse kojima upravlja Grad. “Grad Zagreb će se i dalje koristiti navedenom uslugom kao odgovoran vlasnik i upravitelj imovine kojom raspolaže, a što se prije svega odnosi na pružanje usluge tjelesne zaštite kompleksa, Gredelj, bivše tvornice Sljeme i Sveučilišne bolnice Blato, te obilascima dijela stanova i poslovnih prostora”, naveli su.

Sporni ugovori s tvrtkom supruga bivše pročelnice

Podsjetimo, o iznosu koji Grad izdvaja za zaštitu imovine najviše se pisalo nakon što je gradonačelnik Tomislav Tomašević izjavio kako je revizijom utvrđeno da Grad za to izdvaja 25 milijuna kuna te da je ugovor o zaštiti potpisan s tvrtkom Bilić Erić security, u vlasništvu supruga bivše gradske pročelnice Mirke Jozić. Ugovorom se čuvalo 70 praznih gradskih stanova i oko 15 poslovnih prostora. Tomašević je potom sporne ugovore predao istražiteljima PNUSKOK-a.

Mirka Jozić je, pak tada tvrdila kako se nikada nije petljala u suprugove poslove, a na traženje novinara da komentira Tomaševićeve izjave odgovorila je: “Tomislav Tomašević je rekao i da je grad dao milijune za glomazni otpad koji će oni riješiti s dvije drobilice pa ih nije riješio. Mislim da se radi o sličnom spinu”.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više