Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Građani su jutros uspjeli zaustaviti nastavak radova na parku na zagrebačkoj Savici; kažu da ne misle odustati

Ne dopuštaju djelatnicima Zrinjevca ulazak u park

FOTO: Inicijativa Čuvamo naš park

Dvadesetak članova inicijative Čuvamo naš park od ponedjeljka ujutro dežura na južnom dijelu parka Trnjanska Savica i ne dopušta djelatnicima Zrinjevca ulazak u Park gdje bi trebali postaviti građevinske ograde za gradnju novog parka, izjavio je Hini predstavnik inicijative Sanjin Đukić.

Tijekom noći krenulo je postavljanje ograde, no danas ujutro građani su stali ispred kamiona kako bi pokušali spriječiti daljnje radove. “Pod okriljem noći, oko četiri ujutro djelatnici Zrinjevca dopremili su dio ograda i do 5:30 ih postavili djelomično ogradivši južni dio parka Trnjanska Savica.

Spriječili dovoz novih ograda i ulazak bagera

Petnaestak članova Inicijative Čuvamo naš park spriječilo je oko pola sedam ujutro dovoz još ograda, kao i ulazak bagera na prostor parka”, objavili su iz inicijative. U međuvremenu je na Facebook stranici Savica za park objavljeno kako stiže još ograda, ali i pojačanje zaštitarima koji osiguravaju radove, a u međuvremenu se navodno pojavila i policija.

Usred noći postavili ogradu u parku na Savici!

Gepostet von Radio 101 am Sonntag, 23. April 2017

Đukić podsjeća da je akcija pokrenuta kako bi zaustavila radove jer opravdano sumnjaju da cijeli plan radova na Savici nema zakonsku osnovu. Najavljuje da će članovi inicijative nastojati spriječavati djelatnike Zrinjevca sve dok bude bilo potrebno.

Prema neslužbenim informacijama, stiže još 500 ograda i pojačanje zaštitarima!JAKO JE VAŽNO DA SPRIJEČIMO OGRAĐIVANJE! #cuvamonaspark #savica #zagreb

Gepostet von Savica ZA Park am Sonntag, 23. April 2017

‘Projekt novog parka skup i nepotreban’

Građani Trnjanske Savice prošle su godine prosvjedovali protiv ideje da se u parku gradi crkva. Nakon što se odustalo od gradnje crkve, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je prošlog tjedna, u srijedu, 19. travnja, početak radova i preuređenje parka dok su iza njegovih leđa bageri već počeli kopati.

Stanovnici su se odmah pobunili i zaustavili radove jer smatraju da će zelenilo u parku biti uništeno, a da je projekt skup i nepotreban. Na teren je tada izašla i policija, ali nije bilo nikakvih incidenata.

 

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više