Politika & Kriminal

Gradonačelnik Donjeg Miholjca u pismu je objasnio Škori zašto su mu otkazali koncert. I usput mu održao malu lekciju o javnom novcu

Iz Škorinog stožera optužili su gradonačelnika da je koncert otkazao pod utjecajem HDZ-a

09.08.2019., Primosten - Miroslav Skoro  pjevac  i predsjednicki kandidat odrzao je koncert pred prepunim trgom Rudina u Primostenu.
Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL
FOTO: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić (nezavisni) u ponedjeljak je opovrgnuo da je pod utjecajem HDZ-a otkazao koncert Miroslava Škore, poručivši da je na tu odluku utjecao sam Škoro “promjenom okolnosti koje nisu ugovarane” tj. najavom kandidiranja na predsjedničkim izborima.

“Na moju odluku (usuglašenu s mojim suradnicima) utjecali ste samo Vi, g. Škoro, promjenom okolnosti koje nisu ugovarane. Žao mi je što kao poduzetnik i znalac područja autorskih prava niste sami svima nama gradonačelnicima koji smo prije Vašeg jednostranog čina odluke o kandidiranju na predsjedničkim izborima ugovarali Vaše glazbene nastupe poslali dopis s molbom za sporazumni raskid ugovora, kojeg više ne možete ispuniti u duhu ugovaranih okolnosti”, poručio je Aladić u podužem otvorenom pismu “glazbenom i političkom stožeru Miroslava Škore”.

Proizvod s politikom ili bez nje

Riječ je o otkazivanju Škorinog koncerta koji se trebao održati 29. rujna, na Dan Grada Donjeg Miholjca, a Aladić objašnjava da su ga otkazali jer je Škoro, a ne Grad Donji Miholjac, promijenio okolnosti ugovorenog koncerta. “Legitimnom građanskom odlukom da učini samoinicijativni politički istup u smjeru namjere kandidiranja na predsjedničkim izborima, Škoro je samoga sebe onemogućio da nastupi politički neutralno i općeprihvaćeno kao glazbenik na proslavi Dana Grada”, kaže Aladić.

Poslovno gledano, iz Donjeg Miholjca su naručili proizvod koji im Škoro više ne može isporučiti, već im je za taj isti novac namjeravao isporučiti neki drugi proizvod. “Naručili smo glazbu bez konotacija natjecateljske politike, a on to sada ne može isporučiti ni da hoće, nego samo glazbu s politikom”, naglašava Aladić.

Rušenje ustavnog prava ili zaštita od sukoba interesa?

Gradonačelnik odbacuje i tezu ”Škorinog političkog tima” da je tom odlukom Škori ograničio ustavno pravo na rad, poručujući im kako time Škoru čuva od “neugodnosti da sutra zajedno završimo pred sudom (ili barem Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa) zbog pogodovanja u prikrivenoj kampanji, potpuno jednako nedopuštenoj kao i u slučaju prikrivenih reklama”.

To potvrđuje svojom reakcijom i Škorina ugovorna strana – mi smo otkazivanje koncerta dostavili glazbenom timu Miroslava Škore, a ni sat vremena nakon slanja obavijesti o otkazivanju koncerta u javnost izlazi politički tim Miroslava Škore i komentira naše otkazivanje koncerta političkim argumentima i podmetanjima, navodi Aladić.

Utjecaj HDZ-a na gradonačelnikovu odluku

U pismu se referira i na ocjenu Škorinih političkih suradnika, koji su ga zbog odluke o otkazivanju koncerta nazvali “HDZ-ovim poslušnikom” te podsjeća da je sa svojom nezavisnom listom na prošlim izborima pobijedio i HDZ i SDP i sve druge političke stranke, te da ih namjerava ponovno pobijediti i osvojiti drugi mandat.

Sve ostale stranke u Donjem Miholjcu, pa tako i HDZ, vjerojatno razmišljaju kako pobijediti mene. To je njihovo pravo koje ću im ja nastojati onemogućiti svojim političkim programom. Eto, točno toliki je na ovu moju odluku utjecaj HDZ-a – nulti postotak utjecaja, poručuje Aladić.

Nastavite čitati