Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Gradonačelnik Novog Sada: 'Nikad neću razumjeti Srbe koji ljetuju u Hrvatskoj'

Kazao je i da nikog zbog tog ne osuđuje i 'nek ljetuju gdje god hoće, baš me briga'

FOTO: Screenshot/YouTube/Pink TV

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević komentirao je danas za TV Pink obilježavanje stradanja Srba u akciji Oluja u tom gradu te je govorio o izbjeglima iz Hrvatske u Srbiji.

Vučević je kazao kako je “prema nekim procjenama” više od 100 tisuća Srba iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine izbjeglo baš u taj grad te da je to razlog zbog kojeg se ove godine obljetnica obilježava u njemu, prenosi N1 Televizija. Vučević je rekao da je predsjednik države “kao buldožer gurao da se obilježavaju sudbinski datumi za srpski narod, pobjede i tuge”.

‘Kultura sjećanja’

“Kultura sjećanja daje smjernice kako ići dalje. Ako ne znate svoju prošlost, ne možete razumjeti sadašnjost, niti predvidjeti budućnost”, rekao je Vučević. Pritom je dodao kako “nikad neće razumjeti Srbe koji su danas u Dalmaciji, Istri, na otocima, na odmoru”, dodajući da nikog ne osuđuje i “nek ljetuju gdje god hoće, baš me briga”.

Na kraju je zaključio: “Ali mora da je gadno i prilično neugodno sutra biti Srbin u Dalmaciji ili negdje na odmoru na Jadranskom moru u Hrvatskoj jer će oni sutra slaviti i pričati da su pobijedili protjeravši Srbe. Jedino da ronite cijeli dan, da uzmete veliku bocu kisika, da idete pod more i da se pravite da se to ne događa i da su oko vas baš pristojni ljudi”.