Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Gradonačelnik Novog Sada prozvao Srbe koji ljetuju u Hrvatskoj. Istarski župan mu odgovorio

'Pozivam gradonačelnika Novog Sada da i sam posjeti Istru pa će shvatiti ne samo zašto njegovi sugrađani ovdje ljetuju'

25.07.2022., Pula - Nakon sjednice Koordinacijskog tijela za pracenje stanja vodoopskrbe u Istarskoj zupaniji, kojom predsjeda istarski zupan Boris Miletic, u dvoristu zupanije odrzana je konferencij za medije. Zupan Boris Miletic.  Photo: Srecko Niketic/PIXSELL
FOTO: Srecko Niketic/PIXSELL

Istarski župan Boris Miletić danas je poslijepodne na svom Facebook profilu odgovorio novosadskom gradonačelniku Milošu Vučeviću koji je ranije izjavio da ne razumije svoje sunarodnjake koji odlaze na ljetovanje u Hrvatsku.

Točnije Vučević je kazao da “nikad neće razumjeti Srbe koji su danas u Dalmaciji, Istri, na otocima, na odmoru”, dodajući da nikog ne osuđuje i “nek ljetuju gdje god hoće, baš me briga”.

“Ali mora da je gadno i prilično neugodno sutra biti Srbin u Dalmaciji ili negdje na odmoru na Jadranskom moru u Hrvatskoj jer će oni sutra slaviti i pričati da su pobijedili protjeravši Srbe. Jedino da ronite cijeli dan, da uzmete veliku bocu kisika, da idete pod more i da se pravite da se to ne događa i da su oko vas baš pristojni ljudi”, dodao je.

Miletićev odgovor

Miletić mu je promptno dao odgovor zašto Srbi Istru biraju za odlazak na godišnji odmor pa i samog Vučevića pozvao da se uvjeri u te razloge.

“Pozivam gradonačelnika Novog Sada da i sam posjeti Istru pa će shvatiti ne samo zašto njegovi sugrađani ovdje ljetuju, već i zašto brojni Srbi Istru smatraju svojim domom, kao i brojni pripadnici drugih nacionalnih zajednica. Istra je nadaleko poznata upravo po multikulturalnosti, multietničnosti i suživotu i tim više ovakvu retoriku doživljavamo kao potpuno neprihvatljivu. Svi ljudi dobre volje uvijek su bili i bit će u Istri dobrodošli, bez obzira od kud dolaze”, napisao je Miletić.