Politika & Kriminal

Gradski službenici u New Yorku moraju se cijepiti do kraja sljedećeg tjedna ili idu na neplaćeni dopust

Barem jednu dozu cjepiva primilo je 71 posto od svih 160.000 djelatnika u New Yorku

People walk over the Brooklyn Bridge from Manhattan in New York City on August 19, 2021. - President Joe Biden's administration announced steps on Thursday to allow US states to continue expanded unemployment benefits as the country grapples with a surge in the Delta variant of Covid-19, even as data showed jobless claims declining for a fourth straight week. (Photo by Angela Weiss / AFP)
FOTO: AFP

Gradski službenici u New Yorku morat će se cijepiti protiv covida-19 do kraja sljedećeg tjedna ili će biti upućeni na dopust i neće im biti plaćeno, rekao je u srijedu gradonačelnik Bill de Blasio. Gradski zaposlenici dobit će 500 dolara za primljenu prvu dozu cjepiva na mjestu za cijepljenje koje vodi grad do 17 sati u petak, 29. listopada.

Nakon toga, zaposlenici će morati imati barem jednu dozu cjepiva i pokazati nadzoru dokaz o cijepljenju, rekao je de Blasio u priopćenju. “Nema veće privilegije od služenja građanima New Yorka, a ta privilegija dolazi s odgovornošću da zaštitite sebe i svoju zajednicu”, rekao je.

Barem jednu dozu primilo 71 posto od 160.000 djelatnika u New Yorku

Ta se mjera u najmnogoljudnijem američkom gradu uvodi dok se brojne druge općine, školski okruzi i druge vlade diljem zemlje bore sa zahtjevima za nošenjem maski i cijepljenjem u danima kad se broj zaraženih smanjuje. Barem jednu dozu cjepiva primilo je 71 posto od svih 160.000 djelatnika u New Yorku, rekao je gradonačelnik.

Od rujna cijepljenje je obavezno za zaposlenike gradskog ministarstva obrazovanja i njujorške agencije za zdravstvo i bolnice, a među njima cijepljeno je najmanje 95 posto zaposlenika, rekao je de Blasio.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu