Politika & Kriminal

Grbin o kaosu u SDP-u: 'Dio kolega gorljivije govori o unutarstranačkim problemima, nego o problemima u Saboru'

Situaciju u Klubu zastupnika želi riješiti što prije

FOTO: Screenshot N1

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin komentirao je danas u Saboru aktualnu situaciju u SDP-ovom saborskom Klubu. Inače, članovi Kluba koji su izbačeni iz stranke zatražili su ranije u srijedu novu sjednicu na kojoj će se raspravljati o njihovom statusu.

“Klub ima 28 zastupnika. Žao mi je što kod jednog broja kolega vidim veću gorljivost kad govore o unutarstranačkim problemima nego o problemima u Saboru. Mi kao uređena stranka koja se želi baviti onim što je bitno za građane imamo svoja pravila.

Zna se tko mora podnijeti zahtjev. Sjednice kluba će se održavati redovito kao i sjednice svih ostalih stranačkih tijela”, kazao je Grbin te dodao kako će on sazvati sjednicu Kluba čim zaprimi zahtjev za njeno održavanje, a da će onda na njoj raspraviti i sve ono što se u zahtjevu bude tražilo.

Rasplet situacije

“Za sve one za koje je važna rasprava, za njih će se rasprava i odviti, a za one koji budu željeli raditi, oni će sa mnom raditi. Tu je ta distinkcija”, dodao je Grbin.

Prema njegovim riječima, rasplet trenutne situaciju, u kojoj se ne zna ni koliko točko članova broji Klub SDP-a u Saboru, odvit će se brzo, u idućih nekoliko tjedana. “Nadao sam se da ćemo nakon Predsjedništva i Glavnog odbora riješiti tu situaciju do jeseni ali moja nadanja su ostala samo nadanja. Pred nama je vrijeme koje mora biti kratko, u kojemu će se riješiti ova situacija”.”, rekao je

Na pitanje je što će biti sa zastupnikom Stjepanom Kovečam, odgovorio je: “Što se tiče Kovača, moram razgovarati s njim. Znamo kako se to u SDP-u rješavalo do sada.”

 

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu