Politika & Kriminal

Grmoja predlaže zakon prema kojem bi se brisale stranke osuđene za kaznena djela. Da, stranke poput HDZ-a

Prema njemu bi HDZ-u bilo zabranjeno djelovanje ostane li presuda za Fimi mediju

25.11.2007., Zagreb - Clanovi i simpatizeri HDZ-a izborne rezultate pratili su u izbornom stozeru koji je bio smjesten u muzeju Mimara. 
Ivo Sanader.
Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL

Ovo je stvarno brzo eskaliralo. Još jutros je premijer Andrej Plenković kazao kako su Nikola Grmoja i Božo Petrov zbog izjava o LGBT zajednici prepoznati kao huškači, a sad plaču zbog prijetnji, da bi mu Grmoja brzo uzvratio kako nije on ogradio Markov trg jer se boji za vlastitu sigurnost.

Maloprije je pak Mostov saborski zastupnik na društvenim mrežama objavio prijedlog izmjene zakona koja bi mogla dovesti do toga da se HDZ – briše iz registra političkih stranaka u Hrvatskoj.

Na inicijativu građana koji su mi se obratili izradio sam i u proceduru uputio izmjene Zakona o političkim strankama….

Posted by Nikola Grmoja on Wednesday, July 7, 2021

Brisanje stranaka osuđenih za korupciju

“Na inicijativu građana koji su mi se obratili izradio sam i u proceduru uputio izmjene Zakona o političkim strankama. Izmjene predviđaju da se iz Registra političkih stranka brišu one koje su pravomoćno osuđene za kaznena djela koja se progoni po službenoj dužnosti. Novcem građana ne bi trebali raspolagati oni koji imaju presude za korupciju!, napisao je Grmoja.

Uz to je priložio i fotografiju službenog prijedloga kojim se mijenja jedan članak Zakona o političkim strankama. Prijedlog je u saborsku proceduru upućen u ime Kluba zastupnika Mosta.

Kako se ovih dana očekuje da Vrhovni sud donese odluku o slučaju Fimi medija u kojem je HDZ nepravomoćno osuđen zbog izvlačenja novca iz državnih institucija, jasno je na koju stranku i koji slučaj prije svih cilja ovaj zakonski prijedlog. Još je jasnije da ga saborska većina koju predvodi HDZ – ni u kojem slučaju neće prihvatiti.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu