Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Grozan homofobni napad u Zagrebu: Gurnuli ženu pod tramvaj jer su mislili da je muškarac

Dvojica mladića vrijeđali su par na stanici uvjereni da se radi o istospolnim partnerima

Riješen je monstruozni homofobni napad koji se krajem prošlog mjeseca dogodio na Trgu kralja Petra Krešimira IV. u Zagrebu. Tamo su dvojica mladića, 20-godišnjak i 19-godišnjak, pod tramvaj gurnuli ženu koja je bila u društvu svog partnera, misleći da se radi o dvojici muškaraca.

Iz očito homofobnih pobuda, odnosno zbog netrpeljivosti prema ljudima drugačije seksualne orijentacije, mladići su 28. veljače oko 14.10 sati napali dvoje ljudi na tramvajskom stajalištu. Iz njihovih povika i uvreda što su im ih uputili bilo je očito da misle da je riječ o istospolnom paru.

Brutalan napad na stanici

U idućem trenutku su i fizički nasrnuli na ženu, te ju gurnuli pod tramvaj koji je naišao.

Žena je udarila u tramvaj i pala između njega i tračnica, te ju je ZET-ovo vozilo vuklo po tlu nanijevši joj više ozljeda.

Policija je prije nekoliko dana objavila fotografije dvojice mladića koje je tražila zbog napada na tramvajskoj stanici.

Bez prijave za zločin iz mržnje

Do ovog vikenda oni su i identificirani, te privedeni. Na teret im je stavljen pokušaj teškog ozljeđivanja, dok za zločin iz mržnje, prema priopćenju Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu, nisu prijavljeni.

Ipak protiv obojice je zatraženo određivanje istražnog zatvora kako ne bi ponovili kazneno djelo koje im je stavljeno na teret. Međutim, sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu ovaj prijedlog nije prihvatio već ih je pustio da se u nastavku istrage brane sa slobode. Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu već je najavilo žalbu na tu sudsku odluku.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više