Grupa radikalnih desničara u Francuskoj je planirala napad na Macrona, policija ih je uhvatila

Antiterorističke službe uhitile su šest osoba

ZADNJA IZMJENA: stu 6, 2018
Foto: AFP

Šest osumnjičenih osoba povezanih s pokretom krajnje desnice privele su u utorak francuske protuterorističke službe u okviru istrage o planu napada na predsjednika Emmanuela Macrona, rečeno je iz izvora bliskih istrazi.

Policajci Opće uprave za unutarnju sigurnost (DGSI) priveli su nekoliko osumnjičenih povezanih s pokretom ultradesnice nakon informacija o mogućem planiranju napada protiv predsjednika republike, kazao je jedan od izvora bliskih istrazi, potvrđujući informaciju tv postaje BFMTV.

‘Neodređen i loše definiran plan’

Do uhićenja je došlo u departmanima Isere, Ille-et-Vilaine i Moselle, u okviru preliminarne istrage koju je otvorilo tužiteljstvo u Parizu zbog “terorističkog kriminalnog udruživanja zločinaca”, kazao je sudski izvor. “Istraga se odnosi na plan, neodređen i loše definiran, nasilnog djelovanja protiv predsjednika republike”, istaknuo je drugi izvor blizak istrazi.

Istrage u tijeku moraju omogućiti utvrđivanje realnog stanja i točne prirode te prijetnje, istaknuo je jedan od izvora bliskih istrazi.

U ponedjeljak, prilikom imenovanja novog direktora DGSI-ja Nicolasa Lernera, ministar unutarnjih poslova Christophe Castaner rekao je da “pazi” na prijetnje “ekstremističkih pokreta desnice i ljevice, vrlo aktivnih na našem teritoriju”.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program