Politika & Kriminal

Hachi je pas nestao nakon potresa u Petrinji. Obitelj ga već sedam mjeseci neumorno traži

Nude 12.500 kuna nagrade za njegov pronalazak

FOTO: Larisa Bosnić Kovačević /Facebook

Obitelj Bosnić Kovačević je u razornom potresu 29. prosinca u Petrinji izgubila psa Hachija. Hachi je japanska akita koja ima pet godina, a zadnji put je viđen 30. prosinca u dvorištu obitelji. On se tada, kako su ispričali kasnije za medije, vratio doma, ali njih nije bilo jer su ga tražili posvuda.

Hachi je nakon toga nestao, a sedam mjeseci nakon potresa obitelj nudi nagradu od 12.500 kuna za pronalazak Hachija ili za konkretnu informaciju o njemu, javlja Jutarnji list. Ispričali su im kako je dosad bilo puno dojava, ali ni jedna nije pomogla.

“Niti jedna dojava nije se ispostavila kao točna. Ljudi lako zapaze akite. Hachi je pas od otprilike 40 kg, visine 60-70 cm, a uši su mu uzdignute visoko i usmjerene prema naprijed. Oči su mu ukošene i blago spuštene te ispod očiju ima dvije crne crte. Ustvari je to mokra dlaka jer mu oči zbog jedne bolesti suze”, kazala je Larisa Bosnić Kovačević.

Detalji koji bi mogli pomoći

Rekla je i kako Hachi ima operirano desno oko, koje više visi od lijevog te da mu rep stoji visoko u zraku i da je dvostruko uvrnut “poput puževe kućice”. Ona se nada da će te sitnice pomoći da se Hachija prepozna među drugim akitama.

“Nakon samog potresa, javio nam se i jedan volonter, vojnik, rekavši da je vidio jednog čovjeka s lijepom akitom, dvije ulice od naše u Petrinji, kako ga vodi na improviziranoj uzici koju je napravio od majice, ili marame. Rekao je da se pas čudno ponašao, ali nije bio toliko obraćao pažnju na čovjeka da bi nam mogao dati njegov konkretniji opis”, rekla je Larisa Jutarnjem.Vjeruje da je njen Hachi još živ.

Vjeruje da je netko iskoristio potres

Prokomentirala je i što misli tko ga je oteo. Ne vjeruje da bi to napravio netko od sugrađana koji su se u tim danima doslovno bojali za svoje živote.

“Gledajte, kroz Petrinju je u te dane prošlo mnogo ljudi, a 90 % njih je stiglo s dobrim namjerama i htjeli su pomoći, ali znate da svugdje gdje ima dobrih namjera, pronađe se netko tko ima i loše. Uvjereni smo da je netko iskoristio svu tu zbrku i strku da otme Hachija. Netko tko je došao u Petrinju nakon potresa. Razni scenariji su mogući”, ispričala je.

Zamolila je sve da pogledaju po dvorištima i na ulici i da se zapitaju, ako im se u susjedstvu pojavi odrasli pas, gdje je on bio ranije. Zamolila je ljude i da ako posumnjaju u bilo što snime ili poslikaju akitu i osobu s kojom ona je i pošalju im slike.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu