Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

HAK upozorava da je moguća poledica i apeliraju na vozače da ne idu na put bez zimske opreme

Javili su i o nekoliko automobila koji su ostali u kvaru na autocestama

24.01.2021., Fuzine -  Gusti snijeg i poledica otezevaju prometovanje na autocesti A6, Zagreb - Rijeka u oba smjera kroz Gorski kotar Photo: Srecko Niketic/PIXSELL
FOTO: Srecko Niketic/PIXSELL

Kolnici su vlažni i skliski, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima, ponegdje ima i magle, vozačima se savjetuje da na put ne kreću bez propisne zimske opreme, izvijestio je u četvrtak Hrvatski autoklub (HAK).

Vozilo je u kvaru na autocesti A4 između čvora Varaždin i čvora Varaždinske Toplice, u smjeru Zagreba promet se vodi po dvije prometne trake. Vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h.

Vozilo je u kvaru i na A1 između čvora Vrgorac i čvora Ravča, u smjeru Zagreba promet se vodi po dvije prometne trake. Vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h.

Zatvorene ceste zbog snijega i leda

Zbog snijega i leda za sav promet zatvorena je državna cesta DC547 Sveti Rok-Mali Alan te županijska cesta ŽC Sušanj-Štirovača. Ograničenja su zbog zimskih uvjeta na pojedinim državnim, županijskim i lokalnim cestama u Gorskom kotaru i Lici.

ŽC Dugo Selo-Rugvica-Oborovo zatvorena je za teretna vozila preko 3t (obilazak je preko Sesvetskog Kraljevca i Otoka Svibovskog). Vozila do 3t prometuju naizmjence.

Vozi se otežano na pojedinim prometnicama u Sisačko-moslavačkoj županiji, osobito na prilazima Petrinji, Glini, Sisku te okolnim mjestima. U pomorskom prometu nema poteškoća.

Nema čekanja na granici

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima. Putnici koji dolaze iz “zelenih područja EU” ne trebaju PCR test, niti ispunjavanje dodatnih uvjeta za ulazak u RH.

Svi ostali putnici koji dolaze iz EU trebaju predočiti negativni PCR test koji nije stariji od 48 sati ili se na Covid testirati pri dolasku u RH i biti u samoizolaciji do dospijeća nalaza. Izuzetak su pogranični radnici, studenti i učenici, pomorci, osobe koje putuju iz nužnih privatnih ili poslovnih razloga te pacijenti koji putuju iz nužnih razloga.

Državljani trećih zemalja ne mogu prelaziti preko granice u RH, osim nekih iznimki koje uključuju negativan PCR test.