Politika & Kriminal

HDZ ima problem i u Županji: 30-ak članova ih napustilo, na čelu s donedavnim šefom Gradskog odbora stranke

Damir Juzbašić danas je najavio svoju kandidaturu za gradonačelnika Županje, s kolegama je stvorio nezavisnu listu

FOTO: Telegram

Dio članova županjskog HDZ-a odlučio je istupiti iz stranke i na predstojeće lokalne izbore izaći s neovisnom listom. Predvodit će ih Damir Juzbašić, ravnatelj Ravnateljstva za robne zalihe RH, koji je prije dva tjedna podnio ostavku na dužnost predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Županje i koji je na današnjoj konferenciji za medije najavio svoju kandidaturu za gradonačelnika Županje.

Juzbašić, koji je inače na unutarstranačkim izborima u studenom dobio povjerenje za vođenje stranke, ranije je pojasnio kako stranku napušta zbog unutarstranačkih previranja, a danas je o svom potezu detaljnije govorio. Kazao je kako mu je grad draži “od bilo koje fotelje” te poručio : “Kanimo na predstojećim lokalnim izborima ostvariti pobjedu i preuzeti vođenje Županjom”.

Županijsko vodstvo stalo na stranu poraženog

Rekao je i kako je HDZ dio njegovog identiteta, svjetonazora i odrastanja, ali kako se nije mogao pomiriti s činjenicom da je, nakon što je premoćno pobijedio aktualnog županjskog gradonačelnika Davora Miličevića na unutarstranačkim izborima, županijsko vodstvo stranke stalo na stranu poraženog kandidata.

“Danas imamo ovdje skupinu pomalo razočaranih i iritiranih ljudi”, ustvrdio je. Podsjetio je i kako je na unutarstranačkim izborima pobijedio Miličevića s 421 naspram 355 dobivenih glasova. “Proklamirano načelo da izborni pobjednik ima legitimitet koji je predsjednik stranke više puta iznosio, ovdje se nije poštivalo”, ustvrdio je dodajući kako je shvativši da nema podršku županijskog odbora stranke podnio ostavku na mjesto predsjednika županjskog HDZ-a koji je s njim napustilo i troje potpredsjednika te organizacije.

Zacrtani ciljevi

“Cilj nam je privući sve one građane u Županji koji žele promjene. Ja moram prihvatiti činjenicu da su Vinkovci političko, gospodarsko, sportsko i kulturno središte Vukovarsko-srijemske županije i da Vukovar napreduje zahvaljujući velikim sredstvima države, ali se ne mogu pomiriti da nas Otok prestiže, da ne možemo u istu rečenicu s Novskom ili Prelogom”, kazao je.

Rekao je i kako ne može reći niti jednu ružnu riječ na račun premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića kao ni protiv HDZ-a te da je na funkciju ravnatelja Robnih zaliha izabran znatno ranije, prije nego je izabran za predsjednika županjskog HDZ-a. Rekao je i da nije dao podršku niti jednom dosadašnjem kandidatu za vukovarsko-srijemskog župana, ne može podržati HDZ-ovog kandidata, a najprihvatljivijom mu se za sada čini nezavisna kandidatura vukovarsko-srijemskog dožupana Josipa Dabre.

Stranku napustilo 33 ljudi

S Damirom Juzbašićem i troje potpredsjednika županjskog HDZ-a tu je stranku u utorak napustilo 30-tak članova iz Županje.

Članovi Nezavisne liste (FOTO: Telegram.hr)

Koordinator nove nezavisne liste Petar Buljević jučer je za Glas Slavonije otkrio da srž ljudi u nezavisnoj listi čine oni koji su se svojim izlaskom iz HDZ-a suprotstavili načinu vođenja stranke i događanjima unutar županjskog HDZ-a, ali da će u njoj djelovati i oni koji se dosad nisu bavili politikom, a koji su svojim bogatim znanjem i iskustvom voljni pomoći.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu