Politika & Kriminal

HDZ je upravo, posve ozbiljno i ponosno, objavio video u kojem osuđenica za terorizam podržava predsjednicu

Julienne Bušić je sudjelovala u otmici aviona sa 76 putnika, zbog eksplozije bombe poginuo je policajac

HDZ je danas poslijepodne na službenim Twitter i Facebook profilima stranke, posve ozbiljno i ponosno, objavio video u kojem osuđenica za terorizam Julienne Bušić daje svoju podršku njihovoj kandidatkinji Kolindi Grabar Kitarović.

Video su objavili uz caption: “Julienne Bušić: Broj 2 – kao pobjeda! Victoria – ZA Kolindu!”. Bušić na snimci drži dva prsta u zraku i govori prvo na hrvatskom: “Dam dva prsta u zraku za Kolindu, a potom na engleskom: “V for victory, Victoria”, pa opet malo na hrvatskom: “Pobjeda”.

https://www.facebook.com/HDZ1989/videos/1754603278020719/

Ubijen policajac

Julienne Bušić je, inače, prije 42 godine sudjelovala u otmici aviona sa 76 putnika, radi čega je u SAD-u osuđena na doživotni zatvor. Bušić je sa suprugom Zvonkom i trojicom prijatelja otela avion koji je iz New Yorka krenuo za Chicago. Iznad ne baš obližnjeg Londona iz aviona su bacali letke u kojima su tražili neovisnost Hrvatske koja je tad bila dio federativne Jugoslavije.

Prijetnja bombom u avionu se pokazala lažnom, otmičari su sa sobom imali tek ekspres lonac, no u ormariću na stanici u New Yorku su ostavili pravu bombu koja je, prilikom pokušaja detoniranja, ubila policajca. Bračni par Bušić je zbog terorizma u Americi osuđen na doživotni zatvor. Julienne je pomilovana i oslobođena 1989. godine, a njezin suprug 2008. Zvonko Bušić je u Hrvatskoj 2013. godine počinio samoubojstvo.

Ranije su pokazale bliskost

Ovo nije prvi put da se predsjednicu veže uz Bušić. U veljači ove godine je objavljen video snimljen 2018. na predstavljanju knjige Tihomira Dujmovića na kojem se Grabar Kitarović s gospođom srdačno pozdravlja, uz poljupce.

 

Nastavite čitati