Politika & Kriminal

HDZ-ov Bačić na snimku mlaćenja migranata: 'Treba ispitati jesu li pružali kakav otpor'

Kako kaže, brutalne snimke su za svaku osudu, ali onda dodaje - treba sve provjeriti

FOTO: n1 screenshot

Šef Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić danas je, gostujući na televiziji N1, komentirao snimke na kojima se vidi kako muškarci s fantomkam, za koje se sumnja da su hrvatski policajci, mlate migrante.

Bačić je podsjetio kako su premijer Plenković i ministar Božinović od glavnog ravnatelja policije zatražili da istraži jesu li točne optužbe da su muškarci zbilja naši policajci. Kako kaže, brutalne snimke su za svaku osudu, ali onda dodaje – treba pričekati kraj istrage.

“Hrvatska je kao država EU s najdužom vanjskom granicom dnevno suočena s migrantskim valovima, često orkestriranim, dogovorenim, praktički se krijumčari ljudima i treba dati priznanje policiji da cijelo vrijeme štiti našu granicu”, rekao je Bačić.

Kaže da treba vidjeti jesu li migranti pružali otpor

Potom je nastavio govoriti kako je Europska komisija dala značajna sredstva za jačanje hrvatske policije u obrani od valova migranata, o čemu je jučer pisao i Telegram. “Bilo je čak ideja da se napravi zid, nikad nismo radili zid. Nikakva vrsta zida ne dolazi u obzir s obzirom na to da su s druge strane naši sunarodnjaci iz BiH”, rekao je.

Potom je kazao kako je velik broj policajaca na određen način suspendiran i to zato što su utvrđene okolnosti koje bisu bile dobre. Rekao je da on ne vjeruje da bi tu bilo nekakvog orkestriranog postupanja koje bi podrazumijevalo nezakonito postupanje i prekoračenje ovlasti, pa zaključio da bi pričekao što će stručni tim policije i MUP napraviti.

Za kraj je poručio kako vjeruje da MUP i ravnateljstvo policije nadgledaju postupanje prema migrantima. “Nezamislivo mi je da bi se na bilo koji način gledalo kroz prste takvom nezakonitom postupanju. Treba ispitati sve okolnosti. Tko je sudjelovao, kako je do toga došlo, jesu li migranti pružali kakav otpor… Puno je upitnika”, zaključio je Bačić na kraju za N1.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu