Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal HDZ-ov Ivan Anušić: 'Nikad se neću složiti sa smjenom Tramišak, ali nisam rušitelj'

Kazao je da ne zna zašto premijer nije imao povjerenja u Tramišak

FOTO: Screenshot Nova TV

Nije tajna da se jučerašnjoj smjeni ministrice Nataše Tramišak protivio HDZ-ov osječko-baranjski župan Ivan Anušić, koji se za njen ostanak u Vladi zalagao i prilikom posljednje rekonstrukcije. Anušić je njezinu smjenu komentirao večeras u Dnevniku Nove TV, rekavši da je bio protiv te odluke te da smatra da ministricu nije trebalo mijenjati.

“Premijer ima pravo birati svoj tim i on je odlučio da ona to više neće biti i ja to razumijem, ali sam protiv toga. I dalje ću biti protiv toga”, kazao je.

“Neću se nikad složiti s ovom odlukom jer nije bilo razloga za to. Moja potpora premijeru je uvijek bila neupitna… nisam rušitelj, ne radim po tom principu. Ne znam na taj način raditi. HDZ je jedinstven”, rekao je na pitanje novinarke o potpori premijeru. “Mi smo svi prolazni, stranka treba ostati snažna”, ustvrdio je.

‘Mi ne radimo po tom principu’

Upitan hoće li premijer izgubiti potporu ostalih osječko-baranjskih zastupnika HDZ-a, rekao je: “Ma ne, mi ne radimo po tom principu. Ja sam to izvijestio bio tada i premijera. Neću tako funkcionirati, mi ćemo svoj posao dosljedno i pošteno odraditi”.

Kazao je da ima jedna dobra stvar u “ovoj lošoj vijesti”, a to je da se Tramišak “vraća u županiju i preuzima resor koji je vodila”. Kazao je da ne zna zašto premijer nije imao povjerenja u Tramišak i da je to pitanje isključivo za Plenkovića.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više