Politika & Kriminal

HDZ-ov Škorić se pokušao ispričati zbog vulgarnog napada na Maju Sever. Pa ju je ponovno napao

Ispričao se, pa napisao da je 'nekorektna i politički vrlo pristrana'

07.07.2016., Solin - Gradska uprava, izjava gradonacelnika, arheologa ZUC-a i ostalih vezano uz devastaciju lokaliteta Rizinice. Petar Skoric.
FOTO: PIXSELL

HDZ-ov saborski zastupnik Petar Škorić koji je jučer žestoko napao novinarku Maju Sever na Facebooku, sada je ponovno objavio status u kojem se pokušao opravdati. “Ispričavam se Maja Sever na mojoj nesmotrenoj izjavi i pogrešno biranim riječima na mom FB profilu, koje su preizravno ušle u njen privatni, a ne profesionalni životni kontekst”, napisao je Škorić.

Međutim, dalje navodi kako ipak nije mogao ne izraziti nezadovoljstvo s uređivačkom politikom Maje Sever, jer, kako piše. “često je bila nekorektna i politički vrlo pristrana”, te mu je “neprihvatljivo bilo kakvo angažirano novinarstvo i promicanje ideologije na HRT-u”.

Jučer ju je nazvao SDP-ovim propagandistom

Škorić, koji je i šef splitskog HDZ-a, napisao je kako želi naglasiti da svi oni koji djeluju u javnosti i plaću dobivaju od javnog novca, što je i novinarka Sever, “moraju i trebaju biti podložni kritici na njihov rad i njihov aktivizam.
Samostalnost u radu novinara je jedan od temelja demokracije, ali isto tako je i kritika na njihov rad kao i na rad bilo koga drugoga.

U jučerašnjoj objavi Škorić se osvrnuo na odluku HRT-a o ukidarnju emisije Hrvatska uživo koju uređuje Sever. Napisao je kako je to dobra stvar, te novinarku nazvao primjerom “arogantnim i bahatim SDP-ovim propagandistom koji promovira propalu totalitarističku ideologiju.”

Obzirom je moja posljednja FB objava izazvala znatan broj reakcija i lijeve i desne političke opcije, mišljenja sam kako…

Gepostet von Petar Škorić am Dienstag, 12. September 2017

 

 

Nastavite čitati