Politika & Kriminal

HDZ-ovka kojoj je država plaćala kredit za stan nije dobila zadnju subvenciju. Ministarstvo će je navodno tužiti

Država joj je do sada pokrivala pola rate kredita

Anita Nosić nije dobila ovogodišnju subvenciju u visini polovice godišnje rate kredita za stan u Zagrebu, javlja portal 24 sata. Isti mediji prije godinu dana otkrio je priču o mladoj HDZ-ovki, načelnici općine Lovreć, koja živi u obiteljskoj vili s bazenom dok joj porezni obveznici subvencioniraju stan u Zagrebu. Nosić se 2017. godine prijavila za subvencije namijenjene mladim ljudima koji ne posjeduju nekretnine, nakon čega je kupila stan u Španskom.

Prema ugovoru o subvencioniranju, Nosić je u roku od mjesec dana od kupovine stana morala prijaviti prebivalište u Zagrebu. To je učinila sa zakašnjenjem, a nakon samo mjesec dana opet se prijavila u Lovreću. Zbog toga je izgubila mjesto načelnice, ali nije ostala bez stana niti je vratila subvencije. Ovo je zadnja godina u kojoj je imala pravo na to da joj država pokrije pola rate kredita, što godišnje iznosi 21.216 kuna, piše 24 sata.

Sprema se tužba?

„Godišnja subvencija za korisnicu Anitu Nosić nije uplaćena“ odgovorili su iz državne Agencije za pravni promet nekretnina (APN) na upit iz tog lista. Godišnje subvencije se inače isplaćuju u siječnju za tekuću godinu. Iz Ministarstva graditeljstva, neslužbeno doznaje novinar 24 sata, planiraju tužbu protiv nje i zato nije isplaćena subvencija.

24 sata neslužbeno doznaje da Ministarstvo graditeljstva planira tužbu protiv Nosić, zbog čega joj nije isplaćena subvencija. U APN-u su samo odgovorili da “predmet uz ovaj slučaj još nije okončan”. I napomenuli su da je izmijenjen zakon kako bi se ubuduće spriječile takve zlouporabe. Sad se korisnik subvencije mora prijaviti i biti prijavljen na nekretninu barem još dvije godine otkako subvencija istekne.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu