Politika & Kriminal

HDZ-ovka o napadu na Vukovića i Puljak: 'Nisam im rekla da ne vole Hrvatsku. Samo sam im objasnila da je moraju voljeti'

'Vrlo sam tolerantna osoba, gnjusna je laž da sam rekla što mi se pripisuje. To je prestrašno, prestrašno'

16.07.2020 Zadar Na zadarskom forumu svecano su otvorene 60. Glazbene vecer. Grozdana Peric Photo: Marko Dimic/PIXSELL
FOTO: Marko Dimic/PIXSELL

Saborska zastupnica Centra Marijana Puljak u petak je izvijestila kako je predsjednica Odbora za financije i državni proračun Grozdana Perić (HDZ) naprasno prekinula sjednicu na kojoj se raspravljalo o Nacionalnom planu oporavka te da je zastupnike koji su ga kritizirali optužila da ne vole Hrvatsku.

Među onima koji, osim Puljak, naljutili gospođu bili su bili i vanjski članovi Odbora Vuk Vuković, Iva Tomić i Josip Tica.

No, Perić sada tvrdi da takve riječi uopće nije izrekla te da sjednicu nije prekinula naprasno nego da su na njoj svi imali priliku reći ono što su htjeli. Tvrdnje Puljak pak, naziva “gnjusnim lažima i izmišljotinama”, piše Novi list.

‘Imala sam još obveza’

Perić uvjerava da je “tolerantna osoba” koja je sjednicu vodila na “tolerantan način” te da je svima omogućila iznošenje mišljenja o Nacionalnom planu oporavka. Sjednica, kako kaže, nije trajala pola sata nego sat i 45 minuta. “Prvo je govorio predstavnik Vlade, potom saborski zastupnici, uključujući i gospođu Puljak, a onda i vanjski članovi Odbora.

“Nikoga nisam prekidala, imali su vrlo dugačke ekspozee i svatko je rekao svoje. Moja je bila završna riječ, a, kako sam u petak imala još obveza, nakon toga sam zaključila sjednicu Odbora. Smatrala sam da je sve rečeno. Ali, gospođa Puljak, koja misli da je sve sama katastrofa, našla se uvrijeđena mojim istupom i htjela je lamentirati o tome kako ja nisam u pravu”, opisuje Perić za Novi list.

Što je točno rekla Puljak i Vukoviću?

Također tvrdi kako su na sjednici svi govorili duže od nje te da nitko nije bio zakinut da iskaže svoj stav. Na pitanje što je točno rekla, a što je Puljak okarakterizirala kao skandalozno, Perić je odgovorila kako je govorila o tome da će Hrvatska dobiti značajna sredstva koja mora potrošiti sukladno propisanim kriterijima, te da svaka od država članica može osporiti tuđi plan ako se kriteriji ne poštuju. Potom je dodala:

“Gospođa Puljak i gospodin Vuković skloni su tvrditi da ništa u Hrvatskoj ne valja, da je sve korumpirano, da javne nabave nisu nepristrane. U petak su i za digitalizaciju rekli da je loša. Zato sam osjetila potrebu kazati im da moramo voljeti sami sebe i svoju državu i priznati da je dosta toga i dobro napravljeno. Na kraju krajeva, u razdoblju pandemije i potresa Hrvatska je kao rijetko koja država uspjela organizirati online školsku nastavu. Druge su zemlje od nas o tome učile. Javna uprava u Hrvatskoj funkcionira cijelo vrijeme unatoč lockdownu, pa, naglasila sam, moramo sami sebe poštovati.

Važno je da poštujemo vlastitu državu jer onda će nas i drugi. U tom sam kontekstu pohvalila Nacionalni plan oporavka kao kvalitetan materijal, a prije mene je to učinio i gospodin Josip Tica, koji je rekao da je on bolji nego Nacionalna razvojna strategija. To je sve što sam rekla u završnom izlaganju”, kaže.

‘Vrlo sam tolerantna osoba, to je sve gnjusna laž’

Grozdana Perić kategorički odbacuje da je ikome rekla da ne voli Hrvatsku. “Nikome nisam rekla tu budalaštinu da ne voli Hrvatsku, to je izmišljotina gospođe Puljak. Isključivo sam iznosila činjenice, a svatko ima pravo na svoje mišljenje. Nitko niti ne očekuje da opozicija podržava sve što radi Vlade”, kazala je pa zaključila:

“Vrlo sam tolerantna osoba, gnjusna je laž da sam rekla što mi se pripisuje. To je prestrašno, prestrašno. Prošle godine je i Hrvoje Bujas iz udruge Glas poduzetnika krivo interpretirao moje riječi s jedne debate i još mi na društvenim mrežama pokazao srednji prst, na što nisam reagirala jer je ispod moje razine”, zaključuje gospođa za Novi list.

 

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu