Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal HDZ-ovka u Saboru: 'Puljkova vlast u Splitu ne cijeni ništa što je hrvatsko'

'Split se pokazao kao prevelik zalogaj gradonačelnika Puljka', ocijenila je

20.01.2023., Zagreb - U Saboru su nakon glasovanja svoje mjesto u sabornici dvije nove zastupnice, bivsa ministrica Natasa Tramisak i Danica Baricevic koja u Sabor ulazi umjesto Branka Bacica.
 Photo: Patrik Macek/PIXSELL
FOTO: Patrik Macek/PIXSELL

Saborska zastupnica Danica Baričević (HDZ) upozorila je danas na kaotičnu situaciju u Splitu, ocijenivši da je danas nekadašnji “Cvit Mediterana” sad „grad slučaj“ i da je zbog ambicija gradonačelnika Ivice Puljka prema nacionalnoj politici postao talac.

„Ovih dana komunalne revolucije političkih eksperimenata i aktivista u našim najvećim gradovima počinju jesti svoju djecu, koristeći njihovu isključivu retorku, mogla bih za razvoj Splita reći – ili Puljak, ili Split“, izjavila je zastupnica u slobodnom govoru.

Već su izgubljene dvije godine

Smatra da je Split danas grad slučaj, da se o projektima odavno ne priča. „Malo samopromocije, malo kadroviranja, te je vlast u Splitu prava tvornica afera”, kazala je.

Tvrdi kako su zbog Puljkove nesposobnosti za Splićane već izgubljene dvije godine, a izvjesno je, drži, da će mu takav biti i cijeli mandat. Baričević ističe i da je zbog Puljkovih ambicija prema nacionalnoj politici Split postao talac.

„Radne dane koristi za dolazak u Zagreb kako bi gostovao na nacionalnim televizijama, a od šest gradskih tema spominje i priča o sedam nacionalnih“, navela je pa podsjetila s kojim se problemima Grad trenutno suočava.

Kaže da Puljak napada branitelje

U četvrti Spinut je prosvjed, u Čistoći štrajk samo što nije krenuo, u Park Šumi Marjan vlada kaos i potpuni nered. Ona odbija Puljkovo prozivanje HDZ-a, i poručuje mu da on ima apsolutnu većinu u Gradskom vijeću te da je odgovornost apsolutno njegova.

Tvrdi i da vlast s Puljkom ne cijeni ništa što je hrvatsko, a argument za to vidi u napadu na branitelje i udruge iz Domovinskog rata i oduzimanje prostora bitnih za njihov rad.

Split se pokazao kao prevelik zalogaj gradonačelnika Puljka, ocijenila je te zaključila kako su njegova formula za vođenje Splita tri scenarija: kaos, bahato izbjegavanje komunikacije vlasti s građanima i samovolja.

Vidović o šibenskoj plaži Banj

Nisu nam pomagali kad je trebalo, šta nas sad ne puste na miru, poručio je Franko Vidović (Socijaldemokrati) osvrćući se na u medijima plasirane tvrdnje o za ljude štetnom onečišćenju na šibenskoj plaži Banj, tj. prostoru bivšeg TEF-a, na kojem je planiran veliki projekt širenja grada.

Plaža Banj je sigurna za korištenje i kupanje, kazao je zastupnik, pitajući se zašto baš sada dolazi do opstrukcije pred objavu međunarodnog natječaja za konačno stavljanje u funkciju lokacije koja 40 godina stoji bez namjene. “Tko to radi i s kojim motivom?”, upitao se.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više