Politika & Kriminal

HDZ se danima žali na diskriminaciju, a onda naprave ovo: Dužnosnik mladeži Indexovcima javno poručio da su cigani

Hoće li premijer žurno osuditi ovakav diskriminatoran ispad ili će zatražiti da se stvar dedramatizira?

“Cigani!”, velikim slovima i sa šest, a ne jednim uskličnikom – tako je Karlo Zadarski na svom profilu popratio Indexovu provokaciju s pop-up prozorom, onu u kojoj se treba identificirati kao čovjek ili član HDZ-a.

Pritom je prenio i status Mladeži HDZ-a Zadarske županije u kojem, reagirajući na Indexovu provokaciju, kaže: “Dehumaniziranje političkih protivnika i kombiniranje s neduhovitim pošalicama nisu nova taktika. Ovo je nastavak trovanja hrvatskog društva i svatko tko Hrvatskoj želi dobro morao bi mu se čvrsto suprotstaviti, neovisno o političkoj pripadnosti”.

Brza reakcija?

Mali problem je što je Karlo Zadarski, zapravo, profil Karla Vidučića, tajnika Mladeži zadarskog HDZ-a. I što je usklik “cigani” pogrdni izraz za pripadnike romskog naroda.

Gradski vijećnik SDP-a u Zadru, Jure Zubčić, uočio je neobičan kontrast između tona kojim je pisana reakcija Mladeži HDZ-a Zadarske županije, posljednjih javnih istupa predsjednika HDZ-a koji se danima žali na Facebook status vlasnika jednog kafića i pokliča koji je upotrijebio tajnik Mladeži HDZ-a Grada Zadra.

Pa je, preko Twittera, Andreju Plenkoviću poručio kako očekuje njegovu “brzu reakciju na ovu diskriminatornu i uvredljivu objavu vašeg člana”. U trenutku pisanja ovog teksta još nije bilo najave da premijer priprema posebnu izjavu za medije o ovom slučaju.