Politika & Kriminal

HEP najavljuje radove na vrelovodu od Vrbana do Savice, građane koji ostaju bez tople vode mole za strpljenje

Objavili su kada će koji od kvartova ostati bez tople vode

08.05.2020., Zagreb - Na Aveniji Dubrovnik kod Utrina pukao vrelovod. Photo: Josip Regovic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/Ilustracija

Zbog radova na centralnom toplinskom sustavu, HEP-Toplinarstvo privremeno će obustaviti isporuku toplinske energije u četiri zagrebačka naselja – Prečkom, Vrbanima, Savici i Folnegovićevom naselju, priopćeno je u utorak iz HEP Toplinarstva.

Isporuka toplinske energije bit će obustavljena Prečkom i zapadnom dijelu naselja Vrbani od 16. lipnja u 22 sata do 17. lipnja, Folnegovićevom naselju od 21. lipnja do 23. lipnja te dijelu naselja Savica od 21. lipnja do 12. srpnja.

Razlog obustave isporuke energije u Prečkom i Vrbanima su radovi na modernizaciji i automatizaciji šahta na Zagrebačkoj aveniji, čime će se poboljšati rad i funkcioniranje vrelovodne mreže.

Radovi u sklopu bespovratnih sredstava EU

Isporuka toplinske energije u dijelu naselja Savica (Zinke Kunc 1-3, Lastovska 2-4 i 6-10, Ljerke Šram 2-22) i Folnegovićevom naselju obustavlja se zbog radova na revitalizaciji vrelovodne mreže u sklopu projekta sufinanciranog bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

HEP-Toplinarstvo u razdoblju od 2021. do 2023. provodi projekt Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba kojim se planira zamijeniti trećina, odnosno 68,5 od ukupno 227,3 kilometara zagrebačke vrelovodne mreže. Ukupna je vrijednost projekta 700 milijuna kuna, od čega se 421,5 milijuna kuna financira bespovratnim EU sredstvima.

Iz HEP-Toplinarstva poručuju da će uložiti maksimalne napore da se radovi provedu u što kraćem roku, a krajnje kupce koji neće imati toplu vodu mole za strpljenje i razumijevanje.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu