Politika & Kriminal

Dosad je iz ruševina spašeno šest osoba

Na terenu je angažirano 169 HGSS-ovaca iz 19 postaja HGSS-a iz svih dijelova Hrvatske

29.12.2020., Petrinja - Posljedice jakog potresa jacine 6.3 po Richteru u Petrinji. HGSS i psi tragaci u potrazi za unesrecenima u rusevinama. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Dopročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja Neven Putar je u utorak navečer rekao da su HGSS-ovci na potresu pogođenom petrinjskom području dosad iz ruševina spasili šest osoba, a kako je dodao akcija potrage i spašavanja nastavit će se i tijekom noći.

“Tijekom noći timovi pripadnika HGSS-a će obavljati pregled terena, to jest obilazit će sela između Petrinje i Siska da bi vidjeli kakvo je stanje,” rekao je Putar za Hinu.

Angažirano 169 članova HGSS-a

Dodao je kako pripadnici HGSS-a na području pogođenom potresom rade sa svim drugim službama i organizacijama koje su također angažirane na pomaganju tamošnjem stanovništvu i spašavanju iz ruševina.

Pročelnik HGSS-a Josip Granić je večeras rekao da je na terenu angažirano 169 HGSS-ovaca iz 19 postaja HGSS-a iz svih dijelova Hrvatske, kojima pomažu i psi tragači. Dodao je kako je u akciji spašavanja pokrenut cijeli sustav Civilne zaštite.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu