Politika & Kriminal

HGSS nastavlja tragati za dečkom nestalim kod Peručkog jezera, danas kreću s roniocima i podvodnim dronovima

Jučerašnju cjelodnevnu potragu su prekinuli oko 23 sata

27.03.2018., Visovacko Jezero -
I cetvrti dan nastavljena je potraga za posljednjim od cetvorice mladica u prevrtanju camca u jezero Visovacko jezero. Na terenu su pored policije i HGSS, vatrogasci, specijalna policija i ronioci koji od ranih jutarnjih sati pretrazuju jezero.
Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
FOTO: Hrvoje Jelavic/PIXSELL/Ilustracija

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) jutros je nastavila potragu za mladićem koji je u nedjelju nestao na području Peručkog jezera. Voditelj potrage Ante Jukić iz HGSS-a rekao je za 24 sata da će danas jezero pretražiti ronioci.

“Na terenu je šest ronioca, doći će ih još tijekom dana, a policija će poslati i svoje ronioce. Koristit ćemo podvodne dronove, a jezero će se pretraživati i iz plovila”, kazao je, dodajući kako je danas potraga skoncentrirana na obalu i samo jezero. Sinoć su s potragom završili oko 23 sata.

Pronašli osobne stvari

23-godišnji mladić se u nedjelju udaljio iz obiteljske kuće automobilom, koji je pronađen kilometar dalje u mjestu Borkovići. Navodno je htio preplivati jezero.

HGSS ga je jučer cijeli dan intenzivno tražio, a nakon pretrage planinskih staza okrenuli su se prema jezeru. Osim osobnih stvari poput odjeće, čarapa, tenisica i mobitela nisu ništa našli, a zbog tih pronađenih stvari suzili su opseg područja koje pretražuju.

Danas se nastavlja potraga s specijaliziranim timom pasa i ronioca i planiraju se fokusirati na jezero i okolne obale. Na terenu će biti 30-ak ljudi, a ostali su u pripravnosti.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu