Politika & Kriminal

Hit. Bivšeg šefa policije u Dugom Selu uhvatili kako vozi pijan, kaznili ga premještajem i - većom plaćom

Igor Hrečuk na šest mjeseci je prebačen u Ured načelnika PU zagrebačke, na mjesto voditelja Odjela

FOTO: PIXSELL/Ilustracija

Načelnik policijske postaje Dugo Selo Igor Hrečuk, koji je u travnju uhvaćen kako vozi u pijanom stanju zbog čega se protiv njega vodi i disciplinski postupak, od 1. lipnja prebačen je na drugu funkciju koja mu je donijela i veću plaću, piše Jutarnji list.

Portal piše kako su Hrečuka građani prijavili da autom krivuda po Sesvetama u alkoholiziranom stanju. Iz policije su potvrdili da se incident dogodio 22. travnja na Bistričkoj cesti.

Uhvaćen u prekršaju i platio kaznu

“Temeljem dojava građana policijski su službenici počeli provjere s ciljem utvrđivanjem identiteta vozača koji je u sporno vrijeme upravljao vozilom, a što je nužno za daljnje sankcioniranje. Tako je dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da se radi o policijskom službeniku ove Policijske uprave koji se u vrijeme događaja nalazio izvan službe”, poručili su tada iz policije.

Iz PUZ-a su tada također naveli kako je policijski službenik sankcioniran zbog počinjenog prekršaja te da je platio novčanu kaznu.

Pokrenut i disciplinski postupak

No, priča za Hrečuka nije završila plaćanjem kazne. Naime, načelnik PUZ-a Marko Rašić podnio je zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka zbog postojanja sumnje u počinjenje teže povrede službene dužnosti, nedoličnog ponašanja u službi ili izvan nje “s obzirom na to da se kao policijski službenik nije po zapovijedi odazvao i pristupio u službene prostorije policije radi utvrđivanja svih okolnosti događaja”.

Unatoč disciplinskom postupku, Hrečuk je s 1. lipnjem privremeno na šest mjeseci upućen u Ured načelnika PU zagrebačke, na mjesto voditelja Odjela gdje unatoč degradaciji po funkciji, navodi Jutarnji, prima veću plaću od one koju je ranije imao.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu