HND je upravo osudio, kako kažu, neargumentirani i bahati napad rektora Damira Borasa na novinarku Srednje.hr Doru Kršul

Boras je napao novinarku zbog kritičkog pisanja o obrazovanju

ZADNJA IZMJENA: srp. 17, 2017
Foto: Vjekoslav Skledar

HND je danas osudio verbalni napad rektora zagrebačkog Sveučilišta Damira Borasa na novinarku portala srednja.hr, Doru Kršul. Boras se, prema izvorima iz Senata Sveučilišta na sjednici Senata obrecunuo na Kršul, rekavši da je nesvršena studentica sa 27 godina i optuživši je da izmišlja afere i nanosi štetu Sveučilištu iz neznanja ili zle namjere.

Podsjetimo, Dora Kršul je novinarka portala srednja.hr koja je nedavno objavila veliku analizu nacrta Akcijskog plana za provođenje Strategije obrazovanja znanosti i tehnologije sa samom Strategijom, u kojoj se ispostavilo da nacrt Akcijskog plana u bitnoj mjeri odstupa od Strategije.

Bahati i neargumentirani napad rektora Borasa

Kršul i srednja.hr, inače, detaljno prate cijeli obrazovni sustav i redovno pišu o nepravilnostima, između ostalog, i na Sveučilištu. Kako stoji u objavi HND-a, s obzirom da Boras nije demantirao da se na sjednici Senata osvrnuo na Kršul, HND vjerodostojnima smatra izjave kako je on zaista izrekao takvu optužbu.

Osim što su osudili verbalni napad na Kršul, iz HND-a su pohvalili njen istraživački posao i čestitali Dori Kršul i uredniku Marku Matijeviću u znak potpore zbog ‘bahatog i neargumentiranog napada rektora Borasa’.

Jerko Mihaljević
Telegram autor
681 članak Više o autoru